Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Luonnonsuojeluliitto kokoontui Hämeenlinnassa ja esitti keinot Talvivaarojen välttämiseksi

Suomen luonnonsuojeluliitto

Luonnonsuojeluliitto kokoontui Hämeenlinnassa ja esitti keinot Talvivaarojen välttämiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 25.11.2012 klo 12:48
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliiton valtuusto esitti keinot Talvivaaran tapaisien kaivosonnettomuuksien estämiseksi. Kaivosasiat olivat esillä myös, kun Talvivaaran päästöjä Savon vesiin vastustanut Iisalmen Luonnon Ystäväin Yhdistys valittiin vuoden paikallisyhdistykseksi. Luonnonsuojeluliiton valtuusto kokoontui 24.–25.11.2012 Lammin biologisella asemalla Hämeenlinnassa. Liiton hallitukseen valittiin myös uusia kasvoja.

Ensi vuonna Luonnonsuojeluliitto täyttää 75 vuotta. Juhlavuoden kärkiaiheita ovat kohtuutalous ja luonnonvarojen kestävä käyttö. Se tarkoittaa muun muassa kaivosten, turpeenpolton ja ympäristörikosten saamista kuriin.

Erovuoroisista liittohallituksen jäsenistä tulivat uudelleen valituiksi FM Vesa Luhta Inarista ja MMM Laura Manninen Helsingistä. Uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin ympäristötekniikan opiskelija Ari Aalto Tampereelta, toimittaja Tarja Heikkonen Riihimäeltä ja yrittäjä Johan Heino Puolangalta sekä varajäseniksi iktyonomi ja ekonomi Henrik Kettunen Helsingistä sekä FT Jakke Mäkelä Turusta.

Liittohallituksen puheenjohtajana jatkaa FT Risto Sulkava Keuruulta. Muut hallituksen jäsenet ovat MMT Helvi Heinonen-Tanski Kuopiosta, FT Heli Jutila Hämeenlinnasta, FT Sirkku Manninen Helsingistä ja FT Heikki Simola Joensuusta. Valtuuston puheenjohtajana jatkaa FM Tuire Laurinolli Sastamalasta.

Savon vesiä Talvivaaran kaivoksen päästöjä vastaan puolustanut Iisalmen Luonnon Ystäväin Yhdistys valittiin vuoden paikallisyhdistykseksi.

 

Lisätietoja:

- Miten estää uudet Talvivaarat? Suomen luonnonsuojeluliiton vaatimukset (PDF):
http://www.sll.fi/ajankohtaista/verkkouutiset/miten-estaa-uudet-talvivaarat

 

- liittovaltuuston puheenjohtaja Tuire Laurinolli, puhelin 0400-696 484

- liittohallituksen puheenjohtaja Risto Sulkava, puhelin 050-560 2113

- toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen, puhelin 050-347 8778

- Iisalmen Luonnon Ystäväin Yhdistys: puheenjohtaja Jarmo Yliluoma, puhelin 040-7212 618

__

Matti Nieminen, viestintäpäällikkö
Suomen luonnonsuojeluliitto
puh. 050-564 2283, matti.nieminen(at)sll.fi, www.sll.fi

 

 

Suomen luonnonsuojeluliitto on maamme suurin luonto- ja ympäristöasioiden kansalaisjärjestö. Sen toiminta kattaa koko maan Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs