Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Luonnonsuojeluliitto hyväksyy itämerennorpan poikkeusluvat mutta ei metsästystä

Suomen luonnonsuojeluliitto

Luonnonsuojeluliitto hyväksyy itämerennorpan poikkeusluvat mutta ei metsästystä

Tiedote.
Julkaistu: 15.07.2015 klo 08:41
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Maa- ja metsätalousministeriö on esittänyt itämerennorpan metsästyksen aloittamista ensi kertaa moneen vuosikymmeneen. Pohjanlahdelle myönnettäisiin sadan norpan pyyntikiintiö. Luonnonsuojeluliitto vastustaa norpan tavallista metsästystä mutta sallisi vahinkoperusteiset poikkeusluvat.

Kansainvälisesti uhanalainen itämerennorppa on ollut pitkään rauhoitettu. Nyt maa- ja metsätalousministeriö on esittänyt sadan norpan tavallista metsästystä Pohjanlahdella. Tämän lisäksi vahinkoja aiheuttaville yksilöille saisi poikkeuslupia, joiden määrää ei rajoitettaisi.

Luonnonsuojeluliitto vastustaa norpan yleistä metsästystä mutta sallisi vahinkoperusteiset poikkeusluvat.

”Ilmastomuutos uhkaa itämerennorpan tulevaisuutta, kun pesimäjäiden väheneminen väistämättä pitkällä aikavälillä pienentää poikastuottoa”, sanoo Luonnonsuojeluliiton johtava asiantuntija Ilpo Kuronen.

”Norppakannan koko ei ole tarkkaan tiedossa. Se on kuitenkin ylittänyt riittävän varmasti nyt 10 000 yksilön rajan, jolloin varovainen pyynti on Itämeren suojelukomission suosituksen perusteella mahdollista. Sadan norpan pyynti on jo merkittävää, mutta pyynti tulee edelleen toteuttaa vahinkoperusteisin poikkeusluvin eikä tavallisena metsästyksenä. Maa- ja metsätalousministeriössä pitää olla malttia seurata norppakannan kehitystä ja mukauttaa metsästys sen mukaiseksi”, Ilpo Kuronen korostaa.


Lisätietoja:
- Johtava asiantuntija Ilpo Kuronen, puh. 0400 153 133
- SLL:n lausunto MMM:lle http://www.sll.fi/ajankohtaista/liitto/2015/hylje-140715

Tapani Veistola
erityisasiantuntija
Suomen luonnonsuojeluliitto
Puhelin 0400 615 530
tapani.veistola@sll.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs