Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » LUONNONKUKKIEN PÄIVÄNÄ 19.6. ETELÄ-SAVOSSA PÄÄSEE OPASTETUILLE KASVIRETKILLE

Suomen luonnonsuojeluliitto

LUONNONKUKKIEN PÄIVÄNÄ 19.6. ETELÄ-SAVOSSA PÄÄSEE OPASTETUILLE KASVIRETKILLE

Tiedote.
Julkaistu: 15.06.2011 klo 16:59
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Luonnonkukkien päivää vietetään sunnuntaina 19.6.2011. Yhteispohjoismaisen päivän tavoitteena on herättää kiinnostusta luonnonkasveihin ja edistää kasviharrastusta ja -tuntemusta.

Etelä-Savossa järjestetään Luonnonkukkien päivänä neljä opastettua kasviretkeä. Retkiä järjestetään Juvalla Pattoin perintötilalla, Mikkelissä Urpolan luonnonsuojelualueella, Pieksämäellä Vaalijalan rannalla ja Savonlinnassa Hevonniemen ennallistamispolulla. Tiedot retkistä: www.sll.fi/luonnonkukat

Vuoden 2011 Luonnonkukkien päivän teemalajiksi on valittu tähtitalvikki (Moneses uniflora). Tähtitalvikkia kasvaa koko Suomessa, yleisimmillään se on Itä- ja Pohjois-Suomessa. Laji viihtyy varjoisissa, tuoreissa metsissä, korvissa ja puronvarsilla. Vaatelias tähtitalvikki on kuitenkin taantunut etenkin maan eteläosassa. Metsien hakkuilla ja pirstoutumisella on ollut vaikutusta. Uudessa vuoden 2010 uhanalaisuusarvioinnissa tähtitalvikki luokitellaan ensimmäistä kertaa alueellisesti uhanalaiseksi eteläisimmässä Suomessa Lounaisella rannikkomaalla ja Ahvenanmaalla.

Luonnonkukkien päivänä järjestetään yhteensä 114 kasviretkeä eri puolilla Suomea, mikä on ennätysmäärä. Retkille on odotettavissa noin 2500 osallistujaa. Pohjoismaissa osallistujamäärän arvioidaan nousevan lähes 10 000 retkeläiseen. Retket ovat 2-3 tunnin mittaisia ja avoimia kaikille kasveista kiinnostuneille. Retkien järjestämiseen ja opastamiseen osallistuu reilusti yli 200 henkilöä. Suurin osa heistä on mukana vapaaehtoispohjalta.

"Vuosi 2011 on Euroopan vapaaehtoistoiminnan vuosi. Pääosin paikallisten kasviharrastajien voimin toteutettavat 114 Luonnonkukkien päivän retkeä ovat erinomainen osoitus vapaaehtoistyön voimasta luontoharrastuksen ja -tuntemuksen edistämisessä", kertoo Sinikka Kunttu Suomen luonnonsuojeluliitosta.

Luonnonkukkien päivän juuret ovat Tanskassa, jossa päivää on vietetty vuodesta 1988 lähtien. Suomessa teemapäivää on järjestetty vuodesta 2003 alkaen.

Luonnonkukkien päivän järjestävät yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliitto, Luonto-Liitto, Natur och Miljö, Suomen Biologian Seura Vanamo, Societas pro Fauna et Flora Fennica, Metsähallitus Luontopalvelut, Luonnontieteellisen keskusmuseon kasvimuseo, Suomen ympäristökeskus, Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL, Kasvityöryhmä ja WWF Suomi.

Lisätiedot:

Sinikka Kunttu, Luonnonkukkien päivän vastaava, Suomen luonnonsuojeluliitto, p. 050 408 6422, sinikka.kunttu@sll.fi

Luonnonkukkien päivänä järjestettävät retket: www.sll.fi/luonnonkukat

Lehdistökuva teemalaji tähtitalvikista (käytettävissä maksutta vuoden 2011 Luonnonkukkien päivän uutisoinnin yhteydessä, kuvalähteenä mainittava SLL /Seppo Parkkinen): http://www.sll.fi/luonnonharrastus/luonnonkukat/logot-ja-lehdistokuvat

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs