Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Lukuisia uudella Boschin sähköpyöräjärjestelmällä varustettuja pyöriä esiteltiin Eurobike 2010 -messuilla

Robert Bosch Oy

Lukuisia uudella Boschin sähköpyöräjärjestelmällä varustettuja pyöriä esiteltiin Eurobike 2010 -messuilla

Julkaistu: 09.09.2010 klo 14:14
Julkaisija: Robert Bosch Oy

Bosch esitteli uuden sähköpyöräjärjestelmänsä yleisölle ensimmäistä kertaa Eurobike-polkupyörämessuilla 1.–4.9.2010 Friedrichshafenisssa. Lukuisat pyörien valmistajat toivat messuille testattavaksi ajoyksiköllä varustettuja sähköpyöriä, ja toimitus kauppoihin alkaa keväällä 2011. Boschin sähköpyöräjärjestelmä tarjoaa pyöränvalmistajille runsaasti suunnittelun vapautta, mikä näkyi esitellyissä malleissa.

 

  • Useat Boschin sähköpyöräjärjestelmällä varustetut tunnettujen valmistajien polkupyörät saivat maailman ensi-iltansa Eurobike 2010 -messuilla

  • Pyörässä on aidon polkupyörän tunnelma moottorista huolimatta

  • Ohjelmoitavat ajo-ominaisuudet: ajoyksikkö erilaisiin polkupyöriin

  • Bosch yhdistää sähköpyörän ajoyksikössä sähköalan, akkujen ja sähköelektroniikan osaamisensaBosch esitteli uuden sähköpyöräjärjestelmänsä yleisölle ensimmäistä kertaa Eurobike-polkupyörämessuilla 1.–4.9.2010 Friedrichshafenisssa. Lukuisat pyörien valmistajat toivat messuille testattavaksi ajoyksiköllä varustettuja sähköpyöriä, ja toimitus kauppoihin alkaa keväällä 2011. Boschin sähköpyöräjärjestelmä tarjoaa pyöränvalmistajille runsaasti suunnittelun vapautta, mikä näkyi esitellyissä malleissa. Messuilla nähtiin laaja joukko erilaisia polkupyöriä – niin maasto-, trekking- kuin retkipyöriä – ja niitä pääsi kokeilemaan testiradalla. Boschin sähköpyöräjärjestelmien yhteistyökumppani on jo vuosikymmeniä polkupyörämarkkinoilla toiminut Magura, joka hoitaa vähittäiskaupan ammattimaisesti. Bosch näkee yhteistyön vakiintuneiden markkinatoimijoiden kanssa mahdollisuutena ymmärtää ja palvella polkupyörämarkkinoita paremmin. Maguran kanssa tehty sopimus on jo toinen yhteistyökumppanuus polkupyöräalan tunnettujen nimien kanssa. Ensimmäinen sopimus tehtiin Cannondalen kanssa vuoden 2009 alussa, ja sen tarkoituksena oli esitellä polkupyöränvalmistajien vaatimukset liittyen sähköpyörän ajojärjestelmän kehittämiseen.

Boschin suorituskykyisessä moduuliajoyksikössä jalostettua tehoa


Boschin sähköpyöräjärjestelmä on tehty tiiviisti kalibroiduista moduuliosista. Ajoyksikkö, laturin sisältävä akkulaatikko ja HMI-hallintayksiköllä varustettu ohjaustanko tekevät ajamisesta kevyttä, tehokasta ja tukevaa. Lisäksi ajoneuvon painopiste on normaalia alempana, mikä lisää ajoturvallisuutta. Pieni litium-ioni-akku, joka latautuu kokonaan 2,5 tunnissa (288 Wh) ja puoliksi vain 1 tunnissa, tarjoaa mahdollisuuksia yksilölliseen luovuuteen ja on siksi saatavana eri kokoonpanoissa joko runkoon tai tavaratelineeseen asennettavaksi. Järjestelmässä on kolme anturia, jotka mittaavat nopeutta, vääntömomenttia ja kadenssia. Järjestelmä käyttää hyväkseen lisätehoa tehokkaalla ja miellyttävällä tavalla pysyen kuitenkin huomaamattomana ja säilyttäen perinteiset polkupyörän ominaisuudet.

Ajo-ominaisuudet vastaavat polkupyörämallia

Boschin sähköpyöräjärjestelmän ajo-ominaisuudet ovat ohjelmoitavissa, minkä takia se on mahdollista asentaa tietyn malliseen pyörään neljän tason mukaan – Eco, Tour, Sport ja Speed. Näin ollen ajoyksikkö antaa tehoa dynaamisemmin urheilulliseen maastopyörään kuin monipuolisempaan käyttöön tarkoitettuun trekking-pyörään. Sähköpyörän ominaisuuksista päättävät polkupyöränvalmistajat. Jos he valitsevat pyörään enemmän kuin yhden neljästä tasosta, sähköpyörän ajaja voi valita tilanteeseen sopivan tason ajojärjestelmän valvontayksiköstä.

Boschin strategia sähköpyörämarkkinoilla perustuu tekniseen osaamiseen


Sähköpyörä kuuluu nykyajan sosiaalisiin trendeihin yhdessä energiansäästämisen, sähköisen liikkuvuuden ja terveystietoisuuden kanssa. Tämä olikin tärkein tekijä maailman johtavalle autoteollisuuden tavarantoimittajalle sen ryhtyessä myymään sähköpyöräyksiköitä. Bosch panostaa tällaisten pitkän aikavälin trendien eri osa-alueille. Sähköpyörän ajoyksiköt ovat tärkeä osa tulevaisuuden kestävän liikkuvuuden käsitteitä.
Boschin pitkä kokemus pienten, tehokkaiden sähkömoottoreiden ja akkujen valmistuksesta on hyödyksi sähköpyörien tuotannossa. Tämä kokemus yhdistettynä vankkaan ajotekniikkaan ja herkkään anturitekniikkaan mahdollistaa erityisen suorituskykyisten ja eri tilanteisiin mukautuvien sähköpyörän ajojärjestelmien valmistamisen.

 

Lisätietoja: hanna.raeisaenen@fi.bosch.comBosch-yhtymä on maailman johtavia teknologiatuotteiden ja  palveluiden toimittajia. Ajoneuvo- ja teollisuustekniikkaa, kulutustarvikkeita sekä rakennusteknisiä tuotteita valmistavan yhtymän vuoden 2009 liikevaihto oli 38,2 miljardia euroa, ja sen palveluksessa oli runsaat 275 000 työntekijää. Yhtymä käsittää Robert Bosch GmbH:n sekä sen noin 300 tytäryhtiötä noin 60 maassa. Myynti- ja palveluyhteistyökumppanit mukaan lukien Bosch on edustettuna noin 150 maassa. Maailmanlaajuinen kehitys-, tuotanto- ja myyntiverkosto on Boschin kasvun perusta. Bosch käyttää tutkimukseen ja kehitykseen yli 3,5 miljardia euroa vuodessa ja hakee vuosittain noin 3 800 patenttia. Tuotteidensa ja palvelujensa avulla Bosch parantaa elämänlaatua ja tarjoaa innovatiivisia ja hyödyllisiä ratkaisuja.

Robert Bosch (1861–1942) perusti yhtiön Stuttgartissa vuonna 1886 hienomekaniikan ja sähkötekniikan korjaamoksi. Bosch-yhtymän taloudellinen riippumattomuus ja yrittäjänvapaus perustuvat poikkeukselliseen omistusrakenteeseen, jonka ansiosta yhtiö kykenee toteuttamaan merkittävät investointinsa ja kantamaan yhteiskunta- ja ympäristövastuunsa perustajansa Robert Boschin hengessä. 92 prosenttia Robert Bosch GmbH:n pääomasta omistaa yleishyödyllinen säätiö, Robert Bosch Stiftung. Teollisesta toiminnasta vastaa äänivaltaa käyttävä Robert Bosch Industrietreuhand KG. Yritystoiminnan omistajuustoiminnoista huolehtii säätiö. Jäljellä olevat osakkeet ovat Boschin perheen ja Robert Bosch GmbH:n omistuksessa.
Lisätietoja: www.bosch.fi   

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs