Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » L&T ja Slush kierrättävät yhteistyössä: Kierrätetyt kuormalavat muuntuvat tapahtumakalusteiksi

Lassila & Tikanoja

L&T ja Slush kierrättävät yhteistyössä: Kierrätetyt kuormalavat muuntuvat tapahtumakalusteiksi

Tiedote.
Julkaistu: 09.11.2015 klo 09:30
Julkaisija: Lassila & Tikanoja

Lassila & Tikanoja on mukana rakentamassa yhdeksi maailman merkittävimmistä kasvuyritystapahtumista kasvaneen Slushin kierrätyslavasteita. 11.–12.11. järjestettävä Slushin visuaalinen ilme perustuu tänä vuonna kierrätysmateriaalien hyödyntämiseen. L&T toimittaa tapahtumakalusteita varten 1 200 kierrätettyä kuormalavaa.

Slushin lavasteet kertovat suomalaisen teollisuuden kehitystarinaa metsäteollisuudesta digitaaliseen vallankumoukseen. Tapahtuman lavasteet ovat syntyneet käytöstä poistetuista tuotteista, kuten pesukoneista, tietokoneen osista – ja kuormalavoista.

Kuormalavat kerätään muun muassa kauppojen keskusvarastoilta ja teollisuudelta. Slushiin toimitetaan esiintymislavoja ja muita tapahtumakalusteita varten kaikkiaan 1 200 kuormalavaa. Tapahtuman jälkeen ne palautuvat L&T:n Järvenpään laitokselle, jossa lavat korjataan ja huolletaan, jotta ne voidaan palauttaa jälleen teollisuuden käyttöön.

”Kuormalavojen kierrättäminen on erinomainen esimerkki kiertotaloudesta. Korjauksen ja kunnostuksen ansiosta lavoja voidaan käyttää teollisuudessa uudelleen jopa 10 kertaa sen sijaan, että ne päätyisivät ennen aikojaan puuhakkeena lämmitykseen tai haudattaisiin kaatopaikoille”, toteaa L&T:n verkkopalveluasiantuntija Milla Mantere.

Digitaalisuus nousussa myös kierrätysliiketoiminnassa

Yhteistyö Slushin kanssa on luontainen askel, sillä L&T haluaa olla omalla alallaan sekä digitalisaation että kierrätysyhteiskunnan edelläkävijä. Tulevaisuudessa myös kierrätysliiketoiminta tulee olemaan vahvasti digitaalista.

Vuoden 2015 alusta lähtien digitalisaatio on ollut yksi keskeinen ajuri L&T:n strategiassa. Yhtiö on perustanut sisäisen digitiimin, joka testaa uusi konsepteja startup-maailmassa tutulla ketterän kehityksen mallilla. Myös yhteistyö startup-yritysten kanssa on käynnistynyt tämän vuoden aikana. Keväällä 2015 L&T järjesti pitchaus-tapahtuman ja syksyllä kierrätysteemaisen hackathonin yhdessä IndustryHackin kanssa.

”Ensimmäiset kokemukset startup-yhteistyöstä ovat olleet inspiroivia. Sekä pitchaus-illasta että hackathonista saimme runsaasti uusia ideoita ja yhteistyötahoja. Myös ensimmäiset näistä tapahtumista poikineet pilotit ovat lähteneet lupaavasti käyntiin”, Milla Mantere kertoo.

Lisätietoja:
Milla Mantere, verkkopalveluasiantuntija, L&T, etunimi.sukunimi@lassila-tikanoja.fi, puh. 050 385 4203

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka on muuttamassa kulutusyhteiskuntaa tehokkaaksi kierrätysyhteiskunnaksi. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa pienennämme jätemääriä ja pidennämme kiinteistöjen käyttöikää, ohjaamme materiaalit hyötykäyttöön sekä vähennämme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Autamme asiakkaitamme keskittymään omaan ydinliiketoimintaansa ja säästämään ympäristöä. Yhdessä luomme hyvinvointia ja työpaikkoja. L&T toimii Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. L&T:n liikevaihto vuonna 2014 oli 639,7 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 8 000 henkilöä. L&T on listattu Nasdaq Helsingissä.

www.lassila-tikanoja.fi
 
Medialle:
 
www.lassila-tikanoja.fi/asioi/media

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs