Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » L&T ja Hoas tuovat talkkarit takaisin

Lassila & Tikanoja

L&T ja Hoas tuovat talkkarit takaisin

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2016 klo 14:05
Julkaisija: Lassila & Tikanoja

Lassila & Tikanoja ja Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö (Hoas) tuovat talkkarit takaisin. Nykyajan talkkari näyttää kuitenkin hyvin erilaiselta kuin entisajan talonmies.

”Talkkari on tiimi ammattilaisia, joiden tehtävänä on huolehtia sekä kiinteistön että sen asukkaiden hyvinvoinnista ja viihtyisyydestä. Eli tavoitteet ovat kuitenkin hyvin yhteneväiset perinteisten talonmiesten tavoitteiden kanssa”, kertoo liiketoimintajohtaja Antti Niitynpää L&T:ltä.

Niitynpään mukaan huolehtiminen, huomioiminen ja välittäminen ovat avaintermit asukaslähtöisen palvelun toteuttamisessa.

”Normaali käytäntö kiinteistöhuollossa on viime vuosina ollut se, että palvelu tuotetaan työsuoritteiden kautta ja erilaisten huoltokirjajärjestelmien avulla. Nyt halusimme yhdessä Hoasin kanssa selvittää, miten kiinteistönhoitoa voitaisiin tehdä niin, etteivät välillä hiukan kankeat ja rajoittavatkin tehtävänkuvaukset ja palvelutasomääritykset ohjaisi niin vahvasti toimintaa, vaan asioita voitaisiin tehdä enemmän maalaisjärjellä”, Niitynpää kertoo.

Nimenomaan asunto-osakeyhtiömaailmaan rakennetussa palvelumallissa työt tehdään suunnitelmallisesti ja moniosaajatiimin toimesta. Nimetty tiimi huolehtii, että asiat ovat kunnossa heidän vastuualueellaan olevissa taloissa.

”Perinteinen työnjako siivoojan ja huoltomiehen välillä on rikottu”, kertoo tiimien toiminnasta vastaava työnjohtaja Marja Havia. Tiimi koostuu palveluvastaavista sekä kiinteistönhoitajista, joiden työtehtävät rakentuvat vastaamaan asiakkaan tarpeita.

 ”Palveluvastaava huolehtii esimerkiksi siitä, että nurmikot on leikattu, saunat ja portaat ovat puhtaat ja lamput palavat sekä sisätiloissa että piha-alueella”, jatkaa Havia.

Kiinteistönhoitajan vastuulla on esimerkiksi viikoittaiset kiinteistökierrokset, pienkorjaustyöt sekä joissain tapauksissa myös sähkö- tai putkityöt.

Maailman nopein tapa tilata palvelua, nykäise hihasta!

”Meillä on L&T:n kanssa yhteinen vahva tahtotila ostaa ja tuottaa palveluita niin, että asukkaiden kokemus palvelusta on hyvä. Haluamme ostaa työsuoritteiden ja tekemisen taajuuden sijaan hyvää lopputulosta ja osaavaa tiimityötä”, sanoo Hoasin kiinteistöjohtaja Kim Lindholm.

L&T:n talkkarit erottaa työvaatteistaan, joissa asukkaita kehotetaan rohkeasti tuomaan esille omassa kotitalossaan havaitsemiaan kiinteistöhuoltoon tai siivoukseen liittyviä tarpeitaan tai toiveitaan. Tämän voi tehdä ihan hihasta nykäisemällä.

 

Lisätietoja:

L&T, liiketoimintajohtaja Antti Niitynpää, 0400 231 167, etunimi.sukunimi@lassila-tikanoja.fi

Hoas, kiinteistöjohtaja Kim Lindholm, 050 323 2937, etunimi.sukunimi@hoas.fi

 

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka on muuttamassa kulutusyhteiskuntaa tehokkaaksi kierrätysyhteiskunnaksi. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa pienennämme jätemääriä ja pidennämme kiinteistöjen käyttöikää, ohjaamme materiaalit hyötykäyttöön sekä vähennämme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Autamme asiakkaitamme keskittymään omaan ydinliiketoimintaansa ja säästämään ympäristöä. Yhdessä luomme hyvinvointia ja työpaikkoja. L&T toimii Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. L&T:n liikevaihto vuonna 2015 oli 646,3 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 8 000 henkilöä. L&T on listattu Nasdaq Helsingissä.

 

Hoas on yleishyödyllinen säätiö, joka vuokraa, rakennuttaa ja ylläpitää asuntoja pääkaupunkiseudulla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville, tutkintoaan päätoimisesti suorittaville opiskelijoille. Asuntoja Hoasilla on tällä hetkellä yli 9 200 kpl ja asukkaita noin 18 000. www.hoas.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs