Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » L&T Innokampuksen yhteistyökumppaniksi: Haastaa lukiolaiset innovoimaan digitaalisia kierrätysratkaisuja kotitalouksille

Lassila & Tikanoja

L&T Innokampuksen yhteistyökumppaniksi: Haastaa lukiolaiset innovoimaan digitaalisia kierrätysratkaisuja kotitalouksille

Tiedote.
Julkaistu: 27.08.2015 klo 09:00
Julkaisija: Lassila & Tikanoja

Lassila & Tikanoja osallistuu Innokampuksen järjestämään Tartu ideaan -pitchauskisaan. L&T:n haastetehtävänä kuuden oppilaitoksen oppilaat innovoivat kotitalouksille digitaalisia kierrätysratkaisuja.

Suomalaiset mieltävät itsensä ahkeriksi ja tunnollisiksi jätteiden kierrättäjiksi. Kuitenkin Eurostatin mukaan sijoitumme läntisen Euroopan 3. viimeiseksi Espanjan ja Portugalin jälkeen. Kierrätysasteemme on tällä hetkellä vain noin 33 %.

”On itseasiassa aika yksinkertaista muuttaa säilykepurkki haarukaksi siihen verrattuna, kuinka hankalaa on muuttaa ihmisten ajattelutapoja. Teemme päivittäin pieniä valintoja roska-astioidemme äärellä: Laitanko lasipurkin sekajätteeseen vai lasinkeräykseen, sujahtaako banaaninkuori bio- vai sekajäteastiaan”, sanoo ympäristöjohtamisen asiantuntija Olli Miettinen Lassila & Tikanojalta.

L&T:n teettämässä kyselyssä, kotitaloudet mainitsivat kierrättämättömyyden syiksi oman laiskuuden, lajittelumahdollisuuksien puutteen roskakatoksissa ja kierrätyspisteiden hankalan sijainnin. Tartu ideaan -kisassa L&T haastaakin opiskelijat kehittämään uusia kierrättämiseen innostavia digitaalisia ratkaisuja kotitalouksille.

”Me L&T:llä olemme rakentamassa kierrätysyhteiskuntaa. Haluamme helpottaa jätteiden lajittelua siellä, missä ne syntyvät eli kodeissa ja työpaikoilla. Niin arvokkaat raaka-aineet saadaan entistä tehokkaammin jatkohyödynnettäväksi. Uskomme, että nuorilta syntyy uusia raikkaita ideoita kotien lajittelun tehostamiseksi”, digimentalisti Ville Simola sanoo.

L&T:n haasteeseen tarttuu tämän vuoden aikana kuusi koulua, joista ensimmäisenä työhön ryhtyvät Lauttasaaren Yhteiskoulu Helsingistä ja Perhon lukio.

Tartu ideaan on Innokampuksen jokavuotinen pitchauskilpailu, joka järjestetään kolmessa vaiheessa. Karsintavaiheessa joukkueet kilpailevat alueittain semifinaaliin pääsystä esittämällä ratkaisuja kumppaneiden jättämiin haasteisiin. Toukokuisessa finaalissa kymmenen karsinta-alueen parhaat joukkueet ratkaisevat paremmuuden ratkomalla ennalta annettua haastetta.

Kilpailun etenemistä voi seurata Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa. Keskusteluun somessa voi osallistua hashtageillä #innokampus ja #tartuideaan.


Lisätietoja:
Ville Simola, digimentalisti, L&T, ville.simola@lassila-tikanoja.fi, puh. +358 503856217
Noora Helisten, Service Design Manager, noora.helisten@innokampus.fi, puh. +358 44 989 0906

Innokampus haluaa aktivoida ja ohjata maamme 1,2 miljoonaa opiskelijaa koko suomalaisen yhteiskunnan yhteisen menestyksen rakentamiseen. Olemme luomassa uutta kansallista toimintatapaa, metodia ja tukiverkostoa, joiden avulla autamme nuoria edistämään omaa tulevaisuuttaan. Toiminta- ja tukiverkostomme tarjoaa nuorille väylän tuottaa ja jalostaa ideoita, tuotteistaa keksintöjä, löytää uudella tavalla opiskelu-, harjoittelu- ja työpaikkoja tai rakentaa omia unelmia, vaikka oman yrityksen perustamisen kautta. www.innokampus.fi.

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka on muuttamassa kulutusyhteiskuntaa tehokkaaksi kierrätysyhteiskunnaksi. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa pienennämme jätemääriä ja pidennämme kiinteistöjen käyttöikää, ohjaamme materiaalit hyötykäyttöön sekä vähennämme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Autamme asiakkaitamme keskittymään omaan ydinliiketoimintaansa ja säästämään ympäristöä. Yhdessä luomme hyvinvointia ja työpaikkoja. L&T toimii Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. L&T:n liikevaihto vuonna 2014 oli 639,7 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 8 000 henkilöä. L&T on listattu Nasdaq Helsingissä.

www.lassila-tikanoja.fi
 
Medialle:
 
www.lassila-tikanoja.fi/asioi/media

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs