Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Lounais-Suomen susireviireillä varmistettu kaksi pentuetta

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Lounais-Suomen susireviireillä varmistettu kaksi pentuetta

Tiedote.
Julkaistu: 08.08.2014 klo 12:54
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Lounais-Suomen susireviireiltä on varmistettu kaksi susipentuetta. Toinen pentueista on havaittu Köyliössä ja toinen Pöytyällä. Samoilla reviireillä oli pentueet kesällä 2013 ja Köyliössä myös vuonna 2012. 

Pentueiden olemassaolo on pystytty varmistamaan luonnossa liikkujien ilmoittamien näkö- ja jälkihavaintojen sekä riistakamerakuvien perusteella. Myös Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen tutkimusapulainen on varmentanut havainnot. Pentujen tarkkaa määrää ei ole pystytty arvioimaan, mutta reviireillä olevien laumojen koko tarkentuu syksyn ja talven aikana. 

Lounais-Suomesta on lisäksi saatu kahden susireviirin reuna-alueelta riistakamerakuvaa aikuisesta sudesta ja pennusta. Vielä on epävarmaa liittyykö havainto aikaisemmin varmennettuihin pentueisiin vai onko kyseessä erillinen, kolmas pentue. 

Suurpetohavaintojärjestelmä Tassuun on ilmoitettu pentuehavaintoja myös muualta Suomesta, ja pentueiden kartoittaminen on vielä kesken.

Peto- ja pentuehavainnoista voi ilmoittaa paikallisille petoyhdyshenkilöille, jotka kirjaavat havainnot Tassuun. Tietoja käytetään arvioitaessa suurpetojen määrää ja levittäytymistä.

Petoyhdyshenkilöiden yhteystiedot

Kysymyksiä ja vastauksia suurpetohavainnoista

Lisätietoja: tutkimusapulainen Antti Härkälä, puh. 0295 327 314

 

 

 

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs