Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Lomarengas ostaa Villin Pohjolan Metsähallitukselta

Lomarengas ostaa Villin Pohjolan Metsähallitukselta

Tiedote.
Julkaistu: 31.08.2012 klo 14:02
Julkaisija: Lomarengas Oy

Suomen suurin vuokramökki- ja -huoneistovälittäjä Lomarengas lisää tarjontaansa Suomen tunnetuimmalla luontomatkailubrändillä. Lomarengas on ostanut Villi Pohjola -tavaramerkin ja välitysliiketoiminnan Metsähallitukselta.

Lomarenkaan toimitusjohtaja Juha-Pekka Olkkola näkee Villi Pohjola-kaupassa uusia mahdollisuuksia kehittää vuokramökkeilyä ja luontomatkailua. "Villi Pohjola -brändiä on hoidettu hyvin ja sillä on hyvä maine. Tulemme jatkamaan brändin kehittämistä ja uskomme vahvasti luontomatkailun tulevaisuuteen. Villistä Pohjolasta tulee hyvä lisä Lomarenkaan nykyiseen tarjontaan ja se saa oman lokeronsa yhtiömme liiketoimintakonseptissa", toteaa Olkkola.

Villin Pohjolan välitystoiminta käsittää noin 100 Metsähallituksen omistukseen edelleen jäävää eräkämppää ja noin 250 yksityisten tahojen omistuksessa olevaa vuokramökkiä. Kaupalla Metsähallitus pyrkii varmistamaan mahdollisimman tehokkaan välityskanavan omille eräkämpilleen. Lisäksi pystytään tarjoamaan Villin Pohjolan yksityisille kumppaneille entistä laajempi myyntiverkosto.

Yksityisten välityskämppien vuokraus jatkuu Villin Pohjolan alla uudessakin tilanteessa. Näiden kämppien omistajiin otetaan asiasta välittömästi yhteyttä.

"Villin Pohjolan myynti selkeyttää Metsähallituksen roolia matkailutoimialalla. On hienoa, että eräkämppämme ovat edelleen kansalaisten vuokrattavissa tutun Villi Pohjola -brändin alla", Metsähallituksen pääjohtaja Jyrki Kangas sanoo.

Lupamyynti säilyy Metsähallituksella. Kuluvan syksyn lupamyynnin Metsähallitus hoitaa vielä www.villipohjola.fi -sivujen ja palvelunumeron kautta, mutta viimeistään ensi tammikuussa lupia aletaan myydä uudesta Metsähallituksen numerosta.

Myöskään Metsähallituksen luontopalvelujen varaus- ja autiotupiin kaupalla ei ole vaikutusta, Jyrki Kangas sanoo. Samoin pitkäaikaisessa, tyypillisesti useamman vuoden kestävässä vuokrauksessa olevat kämpät Metsähallitus vuokraa edelleen itse.

Villin Pohjolan kämppien vuokraus vuodelle 2013 käynnistyy lähiaikoina. Asiasta tiedotetaan erikseen.

Kaupalla ei ole henkilöstövaikutuksia.

 

Lisätietoja:

Lomarengas Oy, toimitusjohtaja Juha-Pekka Olkkola, +358 50 374 7747, juha-pekka.olkkola@lomarengas.fi

Metsähallitus, liiketoimintaportfolion johtaja Ilmo Kolehmainen, +358 40 555 2380, ilmo.kolehmainen@metsa.fi

LOMARENGAS OY
Lomarengas on Suomen kokenein mökkivuokraaja, joka välittää mökkejä joka tarpeeseen: yli 3400 mökin valikoimassa on vaihtoehtoja rantamökeistä hiihtokeskusmökkeihin ja huoneistoihin - luksushuviloista erähenkisiin asumuksiin.

Lomarenkaan neljä myynti- ja markkinointiyksikköä toimivat Helsingissä, Nilsiässä, Sotkamossa ja Kuusamossa. Mökkien ja huoneistojen vuokraus onnistuu kätevästi verkossa Suomen suurimmasta mökkiportaalista www.lomarengas.fi, jossa vierailee keskimäärin 60 000 eri kävijää viikossa.
Lomarenkaan toiminta ja talous ovat vakavaraisella pohjalla ja historia ulottuu aina vuoteen 1967. Liiketoiminta yhtiöitettiin vuonna 1997.

Lomarengas Oy on yksityinen yritys, jonka suurin osakkeenomistajaryhmä ovat mökinomistajat ja matkailuyrittäjät.

Lomarengas-konserni
Lomarengas-konserniin kuuluvat emoyhtiö Lomarengas Oy sekä Ylläksen Matkailu Oy, joka on Ylläksen alueen suurin mökkimajoituksen keskusvaraamo. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2011 n. 20 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 35.

METSÄHALLITUS
Metsähallitus on luonnonvara-alan palveluja tuottava valtion liikelaitos, jolla on liiketoimintaa ja julkisia hallintotehtäviä. Toimialueeseen kuuluvat metsätalous, luonnonsuojelu- ja valtion retkeilyalueiden hoito, retkeilypalvelut, metsästys- ja kalastus valtionmailla, maa-aineksen jalostus ja myynti, kiinteistötoiminta sekä taimi- ja siementuotanto.

Luonnonvarojen kestävä ja ympäristötietoinen käyttö sekä suojelu on ollut Metsähallituksen toimialana jo yli 150 vuoden ajan. Toiminnan perustana on valtionmaiden tuloksellinen kokonaishallinta, ja asiakkaina ovat niin kansalaiset kuin suuryritykset.

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs