Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Lisäbudjetilla vauhtia metsänhoitotöihin

Maa- ja metsätalousministeriö

Lisäbudjetilla vauhtia metsänhoitotöihin

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2013 klo 13:33
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Vuoden 2013 toisessa lisätalousarvioesityksessä hallitus ehdottaa yksityismetsien metsänhoito- ja perusparannustöihin tarkoitettua Kemera-lisämäärärahaa kolme miljoonaa euroa. Lisärahoituksella pyritään vauhdittamaan erityisesti taimikonhoitotöitä ja nuoren metsän kunnostustöitä kuluvan syksyn aikana.

Metsänhoitotyöt voidaan määrärahan lisäyksen turvin rahoittaa ilman viivettä. Lisäyksen jälkeen valtion tukirahoitusta Kemera-töihin on tänä vuonna käytettävissä yhteensä noin 65 miljoonaa euroa.

Metsänomistajien kannattaa nyt selvittää metsiensä hoitotarpeet ja tarvittaessa ryhtyä taimikonhoitotyöhön tai teettää ne ulkopuolisella palveluntarjoajalla. Oikea-aikaisesti tehdyt hoitotyöt lisäävät metsän kasvua ja parantavat metsästä saatavaa taloudellista tuottoa. Metsänhoitotöillä on myös merkittävä vaikutus aluetalouksiin ja työllisyyteen.

Lisätietoa Kemera-tukikelpoisista kohteista saa Suomen metsäkeskuksesta (www.metsakeskus.fi). Metsäkeskus maksaa tuet metsänomistajalle tai hänen valtuuttamalleen toimijalle.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
metsäneuvos Marja Hilska-Aaltonen, p. 0295 16 2447


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs