Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Lisää tilaa lehtokasvillisuudelle ja jalopuille Lövkullauddenilla!

Metsähallitus

Lisää tilaa lehtokasvillisuudelle ja jalopuille Lövkullauddenilla!

Tiedote.
Julkaistu: 12.07.2016 klo 10:21
Julkaisija: Metsähallitus

Raaseporin kunnan Lövkullauddenin niemen pohjoisosan lehdoista vähennetään kuusia ja lisätään samalla jalopuiden elintilaa. Hoitotoimien tavoitteena on parantaa lehtokasvillisuuden elinvoimaisuutta ja estää nuorien jalopuiden tukahtuminen muun puuston kilpailussa.

Lövkullauddenin lehtokasvit kärsivät istutettujen kuusten varjostuksesta ja neulaskarikkeesta, joka happamoittaa lehtomultaa. Hoitotoimissa kaadetaan pääosa alle 40-vuotiaista kuusista, jolloin lehtokasvit saavat lisää valoa ja puusto kehittyy lehdoille ominaiseen suuntaan eli lehtipuiden vallitsemaksi. Hoitotoimissa avataan myös kasvutilaa jalopuille kuten tammille ja lehmuksille. Niemellä on runsaasti kuusia, koska se on ollut ennen suojelua talousmetsää.

Lehdot ja jalopuumetsät ovat nykyisin uhanalaisia luontotyyppejä, joiden pinta-ala on vain murto-osia niiden aiemmasta levinneisyydestä. Niiden määrä on vähentynyt pääasiassa talousmetsien ja pellonraivauksen vuoksi. Luonnonsuojelualueilla olevia lehtoja ja jalopuumetsiä hoidetaan siten, että ne kehittyvät mahdollisimman luonnontilaisiksi ja lajistoltaan arvokkaiksi.

Lövkullauddenin luonnonhoitotoimet toteutetaan EU:n rahoittamassa Luonnonhoito LIFE –hankkeessa, jossa parannetaan erityisen arvokkaiden luontokohteiden tilaa eri puolilla Suomea sijaitsevilla Natura 2000 –alueilla yhteensä noin 1000 hehtaarilla.

Lisätietoja:

Metsähallitus, Etelä-Suomen Luontopalvelut: suunnittelija Esko Tainio, puh: 040 5381637

 

 

 

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs