Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Lintuharrastus periytyy, kun vauvasta aloitetaan

Metsähallitus

Lintuharrastus periytyy, kun vauvasta aloitetaan

Tiedote.
Julkaistu: 21.04.2017 klo 15:59
Julkaisija: Metsähallitus

Liminganlahden lintuvisan konkarit Sanni ja Sonja Halonen on viety luontoretkille rintarepussa ja pulkassa

TIEDOTE SISÄLTÄÄ JULKAISUVAPAAT KUVAT

Liminganlahden kuudes lintuvisa päättyi Liminganlahden luontokeskuksessa perjantaina 21. huhtikuuta. Kilpailun finaali kokosi Liminganlahden luontokeskukseen 73 nuorta kilpailijaa neljään eri sarjaan.

”Oli jännittävää, kuten aina ennenkin”, Sanni Halonen kommentoi siskonsa Sonjan kanssa, kun tulokset selvisivät. Lumijokiset siskokset ovat osallistuneet tunnistuskilpailuun lähes joka vuosi ja he ylsivät tänä vuonna omien sarjojensa toiseksi ja kolmanneksi.

Kilpailun tuomari kehui koululaisten hyvää lintutuntemusta.

”Jotkut kuvavalinnat olivat vaikeampia kuin kilpailun järjestäjät ennakoivat. Siksi esimerkiksi nuorimpien sarja ratkesi nopeammin kuin aiempina vuosina”, kilpailun tuomari Markku Hukkanen  Liminganlahden ystävät ry:stä kertoi.

Sonja sekä bongaa lintuja että metsästää niitä

Lintuharrastus periytyy Halosen siskosten perheessä. Lajituntemus on karttunut kuin luonnostaan, sillä perhe viihtyy luonnossa.

”Meitä on vedetty pulkalla ja kannettu rintarepussa metsään ihan vauvasta asti”, tytöt kertovat.

Haloset harrastavat sekä metsästystä että luonnontarkkailua, ja Sonja suoritti metsästyskortin jo kymmenvuotiaana. Kysymys, kuinka nämä sopivat yhteen, on Sonjan mielestä käsittämätön:
” Molemmissa tarvitaan tunnistamisen ja luonnossa liikkumisen taitoja.”

Liminganlahden lintuvisa on peruskoululaisille ja kaikille muillekin linnuista kiinnostuneille suunnattu tapahtuma, jonka järjestävät Liminganlahden Ystävät ry, Liminganlahden ja Tupoksen yhtenäiskoulut, Limingan Lukio ja Limingan seudun riistahoitoyhdistys.

Kilpailua kehitetään, ja ensi vuonna tarkoitus olisi ottaa käyttöön reaaliaikainen sähköinen vastaustapa. Lintuvisaan ovat tervetulleita myös kaikki kiinnostuneet puolilta Suomea, ja kilpailu on jo nyt avoin kaikille.

Kilpailun tulokset: http://www.liminganlahti.fi/tapahtumat/lintuvisa-2017.html

 

KUVA:  PETRI LAMPILA / METSÄHALLITUS

KUVATEKSTI: ”Jos olisimme lintuja, Sanni olisi tuulihaukka, Sonja rantasipi”,  lumijokiset Halosen sisarukset sanovat.

KUVATEKSTI 2 (VAALEAMPI TYTTÖ): Lumijokinen Sanni Halonen on osallistunut Liminganlahden lintuvisaan jo kuutena vuonna.

KUVATEKSTI 2 (PUNATUKKAINEN TYTTÖ): Lumijokinen Sonja Halonen on osallistunut Liminganlahden lintuvisaan jo neljänä vuonna. 

Liitetiedostot

Metsähallituksen Luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs