Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Lepakkovuosi tuo retket ja lepakkobongauksen kaikkien ulottuville

Suomen luonnonsuojeluliitto

Lepakkovuosi tuo retket ja lepakkobongauksen kaikkien ulottuville

Tiedote.
Julkaistu: 29.06.2011 klo 14:30
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Vuosi 2011 on kansainvälinen lepakkovuosi. Teemavuoden merkeissä järjestetään kymmeniä lepakkoretkiä ja -tapahtumia. Yleisölle avoimia retkiä järjestetään kesän ajan aina syyskuuhun asti. Tapahtumia ovat järjestämässä eri yhdistykset, luontokerhot, kunnat sekä Metsähallitus.

Suomen luonnonsuojeluliitto ja Suomen lepakkotieteellinen yhdistys ovat keränneet tietoa retkistä, luennoista ja kursseista netistä löytyvään tapahtumakalenteriin. Lepakkovuoden tapahtumiin kuuluvat mm. lepakkobongaustapahtuma 29.–31.7., jonka tarkoituksena on aktivoida harrastajia ja lepakoista kiinnostuneita ilmoittamaan havaintojaan lepakoista.

Lepakkovuoden tapahtumilla vähennetään ennakkoluuloja ja lisätään tietoa lepakoista. Lisäksi tapahtumat tarjoavat kaikille väylän lepakkoharrastuksen aloittamiseen. Lepakoiden suojelussa ja perustiedon keräämisessä harrastajilla on tärkeä rooli.

Lepakoiden tarkkailuun kannattaa valita tyyni, sateeton ja lämmin kesäilta. Havainnointi on helppoa – alkuun pääsee ilman välineitä ja kiinnostuksen kasvaessa voi hankkia lepakkodetektorin tarkkailua helpottamaan.


Lisätietoja:

- Hannu Klemola, aluepäällikkö, Suomen luonnonsuojeluliitto, puh. (02) 2355 255 tai 040 372 5301, hannu.klemola@sll.fi
- Eeva-Maria Kyheröinen, varapuheenjohtaja, Suomen lepakkotieteellinen yhdistys ry., puh. 040 721 8561, eeva-maria.kyheroinen@helsinki.fi
- Lepakkovuoden retki- ja tapahtumakalenteri: www.sll.fi/lepakot
- www.lepakko.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs