Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Leivonmäen kansallispuistossa hypätään Oravanpyörästä hevonkuuseen 5.6.2016

Metsähallitus

Leivonmäen kansallispuistossa hypätään Oravanpyörästä hevonkuuseen 5.6.2016

Tiedote.
Julkaistu: 24.05.2016 klo 08:00
Julkaisija: Metsähallitus

Leivonmäen kansallispuistossa järjestetään sunnuntaina 5.6.2016 klo 11-17 luontohyvinvointitapahtuma Oravanpyörästä hevonkuuseen. Tapahtuman järjestää Keski-Suomessa toimivien luontoyrittäjien verkosto Hevonkuusi yhteistyössä Metsähallituksen luontopalveluiden kanssa. Tapahtuma soveltuu myös autottomille, sillä paikalle pääsee maksullisella yhteiskuljetuksella Jyväskylästä (VIP 27.5.).

Jyväskylän lähimmässä kansallispuistossa Leivonmäellä järjestetään kesän kynnyksellä tapahtuma, joka houkuttelee irrottautumaan arjen oravanpyörästä luontohyvinvoinnin pariin. Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua lähialueen luontomatkailutarjontaan ja testata aivan uusia palveluita.

Ohjelmaa on kaikenikäisille, mm. melontakokeilua, kalevalaista meditaatiota, luovaa valokuvausta, gps-retkikonseptin esittelyä, metsäpelejä leikki-ikäisille ja leikkimielisille sekä Pentti Rasinkankaan trubaduurikonsertti nuotiolla. Koko ohjelma aikatauluineen löytyy osoitteesta www.hevonkuuseen.blogspot.fi

Tapahtumaan osallistuminen maksaa 5 €, alle 15-vuotiaat ilmaiseksi. Osallistujia pyydetään varaamaan käteistä pääsylippuun sekä eräkahvilan palveluihin.

Leivonmäen kansallispuisto

Leivonmäen kansallispuiston turvallisilla ja helppokulkuisilla poluilla ja pitkospuureiteillä viihtyy koko perhe. Harjujärven puolikota ja invakäymälä palvelevat myös liikuntarajoitteisia. Kansallispuistossa voi patikoida ja maastopyöräillä harju-, suo- ja järvimaisemissa kehrääjän kotimetsässä. Haapasuota pääsee ihailemaan myös lintuperspektiivistä Kirveslammen luontotornista. Alkukesällä puisto täyttyy kymmenistä vihreän sävyistä ja suopursun huumaavasta tuoksusta.

Sijainti ja kulkuyhteydet: Joutsa, Leivonmäen kansallispuiston eteläosa, Harjujärven puolikota. Retkikarttalinkki: http://goo.gl/w7M0Vl Matkaa Jyväskylästä on noin 50 kilometriä. Paikalle pääsee maksullisella yhteiskuljetuksella Jyväskylästä. Edestakainen matka maksaa aikuiselta 20 € sisältäen osallistumisen ohjelmaan.  Varaa paikkasi bussista viimeistään 27.5. klo 16.

Liite: Luonto tarjoaa monenlaista hyvää. Kuva: Isla Rasinkangas / Luonnonvalo

Lisätiedot tapahtumasta:

 Lisätiedot Leivonmäen kansallispuistosta:

  • Erikoissuunnittelija Maija Mikkola, maija.mikkola(at)metsa.fi, puh. 0400 423 476
  • www.luontoon.fi/leivonmaki

  

Tapahtuman järjestää Keski-Suomessa toimivien luontomatkailuyrittäjien verkosto Hevonkuusi, joka koostuu tällä hetkellä viidestä pienyrittäjästä. Tarkoituksenamme on lisätä alueen luontoyrittäjien välistä yhteistyötä sekä lisätä luontomatkailun näkyvyyttä ja kiinnostavuutta Keski-Suomessa. Joukostamme löytyy monenlaista osaamista aina perinteisistä eräpalveluista green careen ja kulttuuriohjelmiin. Haluamme ennakkoluulottomasti luoda ja kokeilla uutta. Lisätietoa meistä löytyy omilta sivuiltamme:

 

Liitetiedostot

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs