Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Lassila & Tikanojan kierrätyspalvelut rakennus- ja purkusegmentille laajenevat

Lassila & Tikanoja

Lassila & Tikanojan kierrätyspalvelut rakennus- ja purkusegmentille laajenevat

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2015 klo 12:00
Julkaisija: Lassila & Tikanoja

L&T:n tavoitteena on minimoida sekalaisen rakennusjätteen määrä ja yhtiö pyrkii jatkuvasti löytämään uusia tapoja rakennus- ja purkutyömailla syntyvän jätteen kierrätyksen eli materiaalihyödyntämisen lisäämiseksi. Tänä vuonna L&T:n kierrätyspalvelut laajenivat kattohuovan, purkukipsin, ikkunalasin ja valkoisen posliinin erilliskeräykseen. Lisäksi yhtiö on pilotoinut sähköistä vaihtolavojen tilaus- ja hallinnointipalvelua.

Vuonna 2020 70 prosenttia rakennusjätteestä pitäisi saada kierrätykseen. Meillä on vielä pitkä matka kuljettavana, sillä tilastojen mukaan kierrätykseen ohjautuu vain alle kolmannes rakennus- ja purkujätteestä.

”Rakennusjätteen kierrätyksen lisäämisen edellytys on vaivaton ja toimiva syntypaikkalajittelu. Eli tavoitteena on saada mahdollisimman suuri määrä kierrätyskelpoisia materiaaleja talteen jo työmaalla”, sanoo liiketoimintapäällikkö Vesa Launo L&T:n Ympäristöpalveluista.

Ensisijaisesti kierrätykseen

”Useilla työmailla yli puolet jätteistä pystytään jo tänä päivänä ohjaamaan suoraan työmailta hyödynnettäväksi ensisijaisesti uusien tuotteiden raaka-aineena”, hän jatkaa.

Erilliskerätty pahvi paalataan L&T:n kierrätyslaitoksilla ja toimitetaan lähinnä hylsykartongin raaka-aineeksi. Kattohuovat toimitetaan asvaltin raaka-aineeksi ja kipsilevyt hyödynnetään uusien kipsituotteiden valmistuksessa. Ikkunalasista tehdään muun muassa lasivillaa tai vaahtolasia.

Betoni ja tiilet hyödynnetään maantäytöissä ja puu toimitetaan toistaiseksi lähinnä hyödynnettäväksi energiana. Myös puun kierrätysmahdollisuuksia kartoitetaan jatkuvasti.

Raksanappi helpottaa lavojen hallintaa

L&T toimittaa rakennus- ja purkutyömaille tuhansia vaihtolavoja vuosittain. Helpottaakseen eri materiaaleille sopivien lavojen tilausta ja sujuvoittaakseen noutopalvelua, yhtiö on kevään ja kesän aikana pilotoinut aivan uudenlaista sähköistä hallinnointijärjestelmää, jonka avulla asiakkaat pystyvät mobiililaitteitaan hyödyntäen näppärästi tilaamaan juuri omiin tarpeisiinsa sopivat lavat työmailleen.

”Raksanappi-palvelu on saanut todella innostuneen vastaanoton ja tavoitteenamme on saada se laajamittaiseen käyttöön porrastetusti loppuvuoden ja ensi vuoden alun aikana”, lupailee L&T:n digimentalisti Ville Simola.

Sekalainen jäte kierrätyspolttoaineeksi

Jos rakennusjätettä ei ole huolellisesti lajiteltu työmaalla, pystytään siitä vielä L&T:n kierrätyslaitoksilla erottelemaan materiaalikierrätykseen soveltuvaa materiaalia teollisuuden käyttöön. Jäljelle jäävä sekalainen rakennusjäte prosessoidaan kierrätyspolttoaineeksi, jolla korvataan fossiilisia polttoaineita teollisissa prosesseissa ja energiantuotannossa.

Lisätietoja,
liiketoimintapäällikkö Vesa Launo, puh. 050 3857232 tai vesa.launo@lassila-tikanoja.fi.
digimentalisti Ville Simola, puh. 050 3856217 tai ville.simola@lassila-tikanoja.fi.

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka on muuttamassa kulutusyhteiskuntaa tehokkaaksi kierrätysyhteiskunnaksi. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa pienennämme jätemääriä ja pidennämme kiinteistöjen käyttöikää, ohjaamme materiaalit hyötykäyttöön sekä vähennämme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Autamme asiakkaitamme keskittymään omaan ydinliiketoimintaansa ja säästämään ympäristöä. Yhdessä luomme hyvinvointia ja työpaikkoja. L&T toimii Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. L&T:n liikevaihto vuonna 2014 oli 639,7 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 8 000 henkilöä. L&T on listattu Nasdaq Helsingissä.

www.lassila-tikanoja.fi
 
Medialle:
 
www.lassila-tikanoja.fi/asioi/media

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs