Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Lappeenrannan kaupunki luopuu polttopuiden myynnistä

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunki luopuu polttopuiden myynnistä

Tiedote.
Julkaistu: 11.02.2016 klo 12:20
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunki ei enää myy omistamistaan metsistä polttopuita yksityishenkilöille eikä tee muitakaan puun suoramyyntikauppoja. Puukauppoja tehdään jatkossa ainoastaan tarjouskilpailuilla.

Yksittäisiä suoramyyntikauppoja on tehty vuosittain noin sata ja näistä suurin osa on ollut asukkaiden kanssa tehtyjä polttopuukauppoja.  Puiden suoramyynnistä aiheutuneet kulut sopimuksineen ja laskutuksineen ovat olleet moninkertaiset saatuihin, noin tuhannen euron, vuosittaisiin tuloihin verrattuna. Pienin laskutettava summa on ollut kymmenen euroa lisättynä 24 prosentin arvonlisäverolla. 

Lappeenrannan kaupungin metsätalouspäällikkö Risto Laukas arvioi, että niin kaupungin kuin asukkaidenkin kannalta on järkevämpää siirtää polttopuiden myyntiin käytetty työaika taajamametsien hoitoon. 

– Toivon kuitenkin, että asukkaat ilmoittavat entiseen tapaan kaatuneista, kallistuneista tai muuten vaarallisista sekä haittaavista puista. Kaupungin urakoitsijat korjaavat ne jatkossa keskitetysti, ja osa kaatuneista puista jätetään maastoon lisäämään metsien monimuotoisuutta.

Puiden suoramyyntiä voidaan jatkossakin tehdä poikkeustapauksissa, mutta pienin perittävä maksu korotetaan 50 euroon (+alv 24 %).

Asukkaat voivat ilmoittaa yksittäisistä puista ja lähettää taajamametsiin liittyviä työpyyntöjä paikkatietokäsittelijä Anu Laarille, anu.laari@lappeenranta.fi tai puh.  040 731 2759. 

Lappeenrannan kaupungin tekninen lautakunta teki päätöksen puun suoramyynnistä luopumisesta 10.2.2016.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki
metsätalouspäällikkö Risto Laukas
risto.laukas@lappeenranta.fi
puh. 0400 257 165

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs