Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Lapissa saaliiksi 6186 hirveä

Suomen riistakeskus - Lappi

Lapissa saaliiksi 6186 hirveä

Tiedote.
Julkaistu: 22.02.2016 klo 17:30
Julkaisija: Suomen riistakeskus - Lappi

Suomen riistakeskuksen Lapin toimialueella saatiin syksyn 2015 metsästyskaudella saaliiksi 6186 hirveä. Saalismäärä on noin 9 % suurempi kuin vuotta aikaisemmin.

 

Syksyn kokonaissaaliista 35 % oli vasoja. Kaadetuista aikuisista hirvistä 41 % oli naaraita. Yhteensä aikuisia naaraita saatiin saaliiksi 1653 yksilöä ja uroksia 2388 yksilöä. Myönnetyistä pyyntiluvista käytettiin 93 %.

Kuluneen metsästyskauden hirvikannan verotuksen suunnittelussa käytössä olivat ensimmäistä kertaa yhdeksän hirvitalousaluetta. Hirvitalousalueiden kannanhoidossa pyritään Lapin alueellisen riistaneuvoston hirvitalousalueille vuosille 2015–2017 asettamiin hirvikannan koko- ja rakennetavoitteisiin.

Asetettujen tavoitteiden myötä myös hirvisaaliin ikä- ja sukupuolijakaumaan kiinnitettiin jahdin suunnittelussa ja toteutuksessa aikaisempaa enemmän huomiota. Hirvisaaliit vastasivat hyvin alueille suunniteltuja kokonaiskaatomääriä ja etenkin vasojen verotus onnistui hirvitalousalueilla suunnitelmien mukaisesti. Uroshirvien osuus aikuissaaliista nousi osalla alueista suunniteltua korkeammaksi. 

Luonnonvarakeskus tuottaa lähikuukausina arvion tämän hetkisestä hirvikannan koosta ja rakenteesta, jonka jälkeen riistanhoitoyhdistyksissä aloitetaan tulevan syksyn metsästyksen suunnittelu.

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs