Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Lapin ympäristökeskus aloittaa kantojen polton Kemijärvellä

Lapin ympäristökeskus aloittaa kantojen polton Kemijärvellä

Julkaistu: 22.01.2009 klo 13:36
Julkaisija:

Lapin ympäristökeskus aloittaa kantojen polton Kemijärvellä viikolla 5 ja työ jatkuu ainakin maaliskuun lopulle asti. Poltettavat kannot on kerätty keväällä 2007 ja ne sijaitsevat Jumiskonperän ja Askanselän alueilla.

Lapin ympäristökeskus aloittaa kantojen polton Kemijärvellä viikolla 5 ja työ jatkuu ainakin maaliskuun lopulle asti. Poltettavat kannot on kerätty keväällä 2007 ja ne sijaitsevat Jumiskonperän ja Askanselän alueilla. Kannot siirretään jään päälle polttoa varten ja työn jäljet viimeistellään keväällä ennen vedennousua.

Kantojen poltto liittyy Kemijärven moninaiskäytön ja kesämatkailun kehittäminen vuosina 2008–2011 –hankkeeseen. Hanke sisältää useita Kemijärven tilaa ja käyttökelpoisuutta parantavia toimenpiteitä. Yhtenä toimenpiteenä on kantojen keräys ja niiden hävittäminen polttamalla, jollei maanomistaja ole ottanut kerättyjä kantoja omaan käyttöönsä. Polttotyöryhmässä on 4 työntekijää ja Terri tela-ajoneuvo sekä tarvittaessa isompi metsäkone kantojen kuljetuksia varten.

Kemijärven moninaiskäytön ja kesämatkailun kehittäminen -hankkeen kokonaisbudjetti on noin 1,2 miljoonaa euroa, josta Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) osuus on noin neljännes. Kansallisina rahoittajina hankkeessa ovat  Kemijoki Oy, Lapin ympäristökeskus ja Kemijärven kaupunki. Lisäksi yksityiset kiinteistönomistajat ovat osuudellaan mukana vapaaehtoisessa rantojen kunnostustoiminnassa. Hankkeen koordinoinnista vastaa Lapin ympäristökeskus ja ohjausryhmässä ovat edustettuina Lapin ympäristökeskus, Kemijärven kaupunki, Kemijoki Oy ja Lapin kalatalouskeskus.

Kemijärven säännöstelyn kehittäminen

Vuosina 2000 - 2004 Kemijärvellä tehtiin laaja selvitystyö säännöstelyn haittavaikutuksista ja laadittiin 18 suositusta haittojen vähentämiseksi. Suosituksissa painotetaan Kemijärven tilan ja käyttökelpoisuuden parantamista ja viestinnän ja vuorovaikutuksen kehittämistä. Nyt on meneillään suositusten toteuttamisvaihe. Neuvoa antavana elimenä ja keskustelufoorumina suositusten toimeenpanossa toimii seurantaryhmä, jossa on vahva paikallistason edustus.

Lisätietoja

Rakennuspäällikkö Kauko Haikola, puh. 0400 394 762
Työmaanpäällikkö Juha Kuivalainen, puh. 0400 142 298

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs