Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Lämpöpumpuilta vaaditaan energiamerkintä: Lämpöässä-maalämpöpumput ovat jo energialuokkaa A+++

Lämpöässä / Suomen Lämpöpumpputekniikka Oy

Lämpöpumpuilta vaaditaan energiamerkintä: Lämpöässä-maalämpöpumput ovat jo energialuokkaa A+++

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2015 klo 12:13
Julkaisija: Lämpöässä / Suomen Lämpöpumpputekniikka Oy

Lauantaista 26. syyskuuta alkaen kaikissa lämpöpumpuissa on oltava muista sähkökäyttöisistä kodinkoneista tuttu energiamerkintä. Lämpöässä - maalämpöpumput, kuten uudet Vmi-mallin lämpöpumput kuuluvat parhaaseen energialuokkaan A++, mutta täyttävät jo vuonna 2017 käyttöön otettavan luokan A+++ vaatimukset.

Lämpöpumppujen energiamerkintävelvoite perustuu EU:n energiamerkintädirektiiviin ja asetukseen 811/2013. Velvoite koskee kaikkia lämmitykseen ja lämpimän veden tuottamiseen tarkoitettuja lämpöpumppuja, joiden lämmitysteho on korkeintaan 70 kW. Kaikissa myytävissä ja asennettavissa lämpöpumpuissa on siis oltava tarra, josta ilmenevät tiedot laitteen energialuokasta, äänitasosta ja lämmitystehosta.

Vielä tänä ja ensi vuonna maalämpöpumppujen paras mahdollinen energialuokka on A++. Vuonna 2017 käyttöön saadaan kuitenkin vielä sitäkin parempi energialuokka A+++, jonka vaatimukset Lämpöässä-maalämpöpumput täyttävät jo nyt. – Olemme jo useamman vuoden ajan kehittäneet lämpöpumppujamme sekä aikaisempaa energiatehokkaammiksi että erittäin hiljaisiksi. Siksi A+++ -luokka ei tuota ongelmia, myyntijohtaja Juha Lemponen painottaa.

Energiamerkintädirektiivi on tuonut mukanaan lämpöpumpuille myös nimellislämpötehon perusteella annetut äänitasovaatimukset. Maalämpöpumppuja koskevat tietysti kiinteistön sisällä mitattavat äänitasot. Esimerkiksi alle 6 kW:n lämpöpumpulla äänitaso sisällä saa olla korkeintaan 60 dB, 12 - 30 kW:n maalämpöpumpulla 70 dB.

– On toki erittäin hyvä, että raja-arvot on virallisesti asetettu ja että lämpöpumppujen äänitasoihin kiinnitetään aikaisempaa enemmän huomiota. Saneerauskohteissa laitteita voidaan joutua asentamaan myös sisätiloihin, jossa äänitasolla on todella merkitystä, Lemponen huomauttaa.

Tämä onkin Lämpöässä-lämpöpumppujen kehityksessä otettu huomioon. Esimerkiksi uusissa Lämpöässä Vmi-mallin lämpöpumpuissa on erittäin hyvä eristystaso. Kompressorit ovat ääneneristyshupun ansiosta todella hiljaisia. Esimerkiksi Vmi 11:n äänitaso on vain 36 dB, Vmi 14:n 38 dB ja Vmi 17:n 42 dB. – Hiljaisempia laitteita markkinoilta voi olla vaikea löytää, Lemponen toteaa tyytyväisenä.

Lisätietoja: myyntijohtaja Juha Lemponen, 050 446 0030, juha.lemponen@lampoassa.fi

www.lampoassa.fi

Kuvat pyydettäessä: dakota.lavento@ddtcommunications.fi

Lämpöässä maalämpöpumppu lämmittää jo 25 000:ssa suomalaisessa kodissa!

Liitetiedostot

Suomen Lämpöpumpputekniikka Oy

Lapualainen Suomen Lämpöpumpputekniikka Oy on Suomen johtava maalämpöjärjestelmien valmistaja ja toimittaja. Lämpöässä‐ tuotemerkki on tunnettu maalämmön kokonaisosaamisestaan jo vuodesta 1983. Yritys on toiminut alalla jo yli 30 vuotta kehittäen jatkuvasti toimintaansa. Jälleenmyyjä‐ ja asentajaverkosto kattaa laajasti koko Suomen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs