Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Lahti puhtaiden ratkaisujen kärkeen yhdessä pääkaupunkiseudun kanssa

Lahden kaupunki

Lahti puhtaiden ratkaisujen kärkeen yhdessä pääkaupunkiseudun kanssa

Tiedote.
Julkaistu: 24.05.2016 klo 11:30
Julkaisija: Lahden kaupunki

Sitran perustama Smart & Clean -säätiö kehittää pääkaupunkiseudusta ja Lahdesta testialueen puhtaissa ja älykkäissä ratkaisuissa. Tavoitteena on, että pääkaupunkiseutu ja Lahti tarjoavat parhaat ratkaisut maailman kaupunkien haasteisiin ja toimivat näyteikkunana suomalaisille ja kansainvälisille yrityksille.

Säätiö kokoaa ja tuottaa projekteja, joilla luodaan alueelle puhtaisiin ja älykkäisiin ratkaisuihin perustuvia liiketoimintamahdollisuuksia. Ratkaisut liittyvät muun muassa liikenteeseen, ruokaan, asumiseen ja energiaan. Työn tuloksena seudulle syntyy asukkaiden ja yritysten arkeen soveltuvia tuotteita ja palveluita.

– Säätiö luo uudenlaisen yhteistyömuodon, jonka avulla seudulle saadaan syntymään uusia innovaatioita, kasvua ja työpaikkoja. Projekteissa syntyy ratkaisuja, joita yritykset tarjoavat kaupungistuvan maailman ongelmiin. Tällaisen yhteistyömallien pitää nousta Suomen innovaatiotoiminnan kärkeen, jotta pystymme vastaamaan muuttuviin globaaleihin haasteisiin”, sanoo Sitran yliasiamies Mikko Kosonen.

Säätiö yhdistää yksityiset ja julkiset toimijat – niin kaupungit, yritykset, asukkaat kuin tiedemaailmankin. Yhteistyössä säätiö tuottaa projektikokonaisuuksia, joista syntyy muun muassa uusia ratkaisuja, tuotteita ja palveluja esimerkiksi liikkumiseen ja asumiseen. Samalla syntyy vientikonsepteja.

– Lahti tuo Smart & Clean -säätiön toimintaan mukaan yritysten ja kaupungin ympäristöosaamisen. Kaupunkikehittämisessä Lahti on ympäristöosaajana pääkaupunkiseudun luonteva yhteistyökumppani, aktivoimme erityisesti pk-yrityksiä Smart & Clean -toimintaan, korostaa kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta.

Uudessa säätiössä ovat mukana kumppaneina Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa ja Lahti, yritykset, valtio sekä Uudenmaan liitto. Säätiön toiminta-aika on viisi vuotta.

Säätiön toiminta rahoitetaan lahjoituksilla ja avustuksilla. Tavoitellun budjetin mukaan viiden vuoden rahoitustarve olisi 7,5 miljoonaa euroa. Siitä kolmannes tulisi kaupungeilta, kolmannes Sitralta ja kolmannes yrityksiltä. Valtion osuus suunnataan työ- ja elinkeinoministeriöltä kaupungeille kasvusopimusrahoituksella Smart & Clean -projekteihin. 

Lisätietoja:
Mari Pantsar, johtaja, Sitra, mari.pantsar(at)sitra.fi, 050 382 0755
Jyrki Myllyvirta, kaupunginjohtaja, jyrki.myllyvirta(at)lahti.fi, 050 63895

Perustietoa säätiöstä

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs