Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Lahti mukana Earth Hour City Challenge finaalissa

Lahden kaupunki

Lahti mukana Earth Hour City Challenge finaalissa

Tiedote.
Julkaistu: 26.01.2015 klo 00:15
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunki osallistui WWF-järjestön järjestämään Earth Hour City Challenge 2015 –kilpailuun syyskuussa 2014. Joulukuussa selvisi kaupungin finaalipaikka. Lahden lisäksi finaalissa kilpailevat Espoon ja Tampereen kaupungit Suomesta sekä 41 muuta kaupunkia 16:sta eri maasta.

Earth Hour City Challenge haastaa kaupunkeja toimimaan edelläkävijöinä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Kilpailun tarkoituksena on saattaa muiden kaupunkien tietoisuuteen edelläkävijöiden ympäristöteot ja kannustaa siten ilmastonmuutoksen hillitsemiseen sekä kestävään kehitykseen. Kilpailun voittajakaupunki saa avustusta toimenpiteiden toteuttamiseen sekä ylläpitoon.

Viime vuoden Earth Hour City Challenge –voittaja oli Cape Town, joka edelläkävijän toimillaan on torjunut ilmastonmuutosta vahvistaen kansalaistensa tasa-arvoista elämänlaatua. Kaupunki sai erityistä tunnustusta sen aurinkolämpöjärjestelmästä.

- Finaaliin selviäminen on Lahdelta upea saavutus, etenkin kun vastassa on kestävistä toimenpiteistään jo moneen kertaan palkittuja suurkaupunkeja, kuten Vancouver ja Singapore. Näiden rinnalla myös suomalaiskaupunkien rooli globaalin ilmastonmuutoksen hillinnässä on merkittävä, sillä parhaat käytännöt leviävät nopeasti myös muualle, toteaa WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

Earth Hour innoittajana

Earth Hour City Challenge –kilpailu on osa maailman suurinta ilmastotempausta Earth Houria, jonka tarkoitus on ilmaista globaalia huolta ilmastonmuutoksesta sekä kasvattaa aiheen tietoisuutta. Tempauksessa sammutetaan valot tunnin ajaksi samana kellonaikana koko maailmassa. Lahden kaupunki on osallistunut tempaukseen vuodesta 2009 lähtien näyttävästi maamerkkien ja julkisten rakennusten valojen sammuttamisella sekä kannustamalla kaupunkilaisia tempaukseen.

Kilpailun kulku

Earth Hour City Challenge –kilpailussa valitaan voittajakaupunki jokaisesta maasta sekä globaali Earth Hour –pääkaupunki vuodelle 2015. Kilpailun voittajat julkaistaan huhtikuussa Soulissa ICLEI kongressin yhteydessä järjestettävässä Earth Hour City Challenge palkintoseremoniassa.

Earth Hour City Challenge –kilpailun finalistit profiloidaan We Love Cities –kampanjassa, joka on käynnissä tammikuusta huhtikuun alulle. Kampanjan aikana kaikilla on mahdollisuus äänestää mielestään edistyksellisintä ilmastokaupunkia sekä tarjota kehitysehdotuksia kaupungille. Kampanjan voittaja, rakastetuin kaupunki, julkaistaan palkintoseremoniassa Etelä-Koreassa. voiokokoglgjji  ja ratkeaa yleisöata Espoo sekä Tampere ja 30 muuta kaupunkia 16 eri maasta.

We Love Cities –kampanjan kotisivulla voi äänestää mieleistään kaupunkia tammikuusta 2015 lähtien.

Lisätietoja:

Jere Lehtomaa, WWF Suomi
0400 422 659

Saara Vauramo, Lahden seudun ympäristöpalvelut
044 7161 585

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs