Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Lahopuun säilyttämisestä kaupungeissa pian kilpaillaan

Suomen luonnonsuojeluliitto

Lahopuun säilyttämisestä kaupungeissa pian kilpaillaan

Tiedote.
Julkaistu: 03.04.2013 klo 07:00
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliitto käynnistää yhteistyössä Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston kanssa Lahopuutarha -suunnittelukilpailun. Huhtikuun 8. päivä alkavassa kilpailussa opiskelijaryhmät suunnittelevat paikalleen lahoamaan jätettävästä puusta uudenlaisia puutarhoja, jotka hyödyttävät luonnon monimuotoisuutta, ovat esteettisesti kiehtovia, sopivia vaativaan kaupunkiympäristöön ja ovat turvallisia.

”Uskomme voivamme uudistaa ajattelutapaa, suhtautumista lahopuuhun. Samalla valistuneet suomalaiset voivat ottaa ideoita käyttöönsä myös omilla kotipihoillaan. Tässä on jopa eväät uuden pihatrendin syntymiseen”, kertoo Lahopuutarha -hanketta vetävä Risto Sulkava Suomen luonnonsuojeluliitosta.

Aalto yliopiston ja Helsingin yliopiston opiskelijoita kannustetaan yhteistyöhön kaupunkisuunnittelun ja monimuotoisuuden säilyttämisen yhä paremmaksi yhteensovittamiseksi.

”Opiskelijat ovat nykyään hyvin ympäristötietoisia, mutta uudet keinot säilyttää monimuotoista luontoa kaupungeissa edellyttävät poikkitieteellisyyttä”, maisema-arkkitehtuurin professori Jyrki Sinkkilä Aalto-yliopistosta perustelee .

Kilpailutöistä kootaan yleisölle näyttely Suomen luonnonsuojeluliiton verkkosivuille. Metsätalouden kehittämiskeskus Tapion verkkosivuille tuotetaan jokamiehen ja metsäammattilaisen opas siitä, kuinka monimuotoista lahopuuta voi lisätä kaupunkipuistoissa tai kotipihoilla.

”Lahopuun oikealla käytöllä voidaan saavuttaa kustannussäästöjä ja monimuotoisuushyötyjä, mutta myös iloa pihapiiriin – vaikkapa lasten kanssa puuhailuun, kertoo johtaja Lauri Saaristo Metsätalouden kehittämiskeskus Tapiosta.

Lahopuutarha -suunnittelukilpailun kilpailuaika on 8.4. - 30.8.2013. Kilpailu käynnistyy Aalto-yliopistossa järjestettävässä aloitusseminaarissa 8.4. klo 16-18. Seminaari on avoin kaikille ja alkaa arkkitehtuurin laitoksen luentosalissa H117 (Miestentie 3, Espoo). Lahopuutarha -hanketta rahoittaa Maj ja Tor Nesslingin säätiö.

 

Lisätiedot:

Lahopuutarha -hankkeen verkkosivut:
www.sll.fi/lahopuutarha

Risto Sulkava, puheenjohtaja, Suomen luonnonsuojeluliitto, risto.sulkava@sll.fi, 050 5602113

Jyrki Sinkkilä, maisema-arkkitehtuurin professori, Aalto yliopisto jyrki.sinkkila@aalto.fi, 040 5928156

Jari Niemelä, kaupunkiekologian professori, Helsingin yliopisto, jari.niemela@helsinki.fi, 040-7408539 Lauri Saaristo, johtaja, ympäristö ja ekosysteemipalvelut, Tapio, lauri.saaristo@tapio.fi, 040 573 9168

 

 

--

Matti Nieminen
viestintäpäällikkö, Suomen luonnonsuojeluliitto
puh. 050-564 2283, etunimi.sukunimi@sll.fi, www.sll.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs