Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Lähimetsäkilpailu lapsille ja nuorille jatkuu lokakuun ajan

Suomen luonnonsuojeluliitto

Lähimetsäkilpailu lapsille ja nuorille jatkuu lokakuun ajan

Tiedote.
Julkaistu: 09.10.2012 klo 11:39
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliiton kouluille, päiväkodeille ja toisen asteen oppilaitoksille suunnattu ”Tämä metsä on meille tärkeä” -kilpailu on käynnissä vielä lokakuun ajan. Kilpailussa koululuokkia ja päiväkotiryhmiä pyydetään kertomaan kekseliäällä tavalla suhteestaan omaan lähimetsäänsä.

Koulujen ja päiväkotien läheisyydessä sijaitsevat metsät ovat tärkeitä lasten ja nuorten hyvinvoinnille ja luontosuhteen kehittymiselle. Luonnossa oleskelu parantaa lasten ja nuorten keskittymiskykyä ja lisää luovaa toimintaa. Kilpailun tarkoituksena onkin nostaa esille koulujen ja päiväkotien lähimetsien merkitystä, edistää metsien suojelua taajamissa sekä kannustaa oppilaitoksia käyttämään niitä. Lähimetsät sopivat muun muassa ulkoiluun, oppituntien pitämiseen, luontoretkeilyyn, liikuntapäiviin ja iltapäivätoimintaan.

”Nyt opettajilla on mainio tilaisuus suunnata luokkansa kanssa syksyiseen lähimetsään, tutkia, temmeltää ja antaa luovuuden kukoistaa. Kilpailutöitä on saapunut Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolle jo kiitettävä määrä, mutta vielä on hyvin aikaa koota tai valita luokalta kilpailutyö ja lähettää se”, kilpailun projektisihteeri Jenni Hämäläinen kertoo.

Kilpailutyöt tulee jättää 31.10.2012 mennessä osoitteeseen koulumetsakilpailu@sll.fi. Kilpailun palkintoina on yhteensä 4000 euron arvosta rahastipendejä, jotka ovat tarkoitettu oppilaitosten ympäristökasvatukseen. Kilpailun voittaja julkaistaan joulukuun puolivälissä. Lisätietoa ja tarkemmat osallistumisohjeet kilpailusta ovat sll.fi/koulumetsa -sivuilla.

Kilpailussa on neljä sarjaa: Päiväkodit, Alakoulut, Yläkoulut sekä Lukiot ja toisen asteen oppilaitokset. Kilpailuun voi osallistua yhdellä työllä oppilaitosta kohden.

Käynnissä oleva kilpailu tukee Suomen luonnonsuojeluliiton koordinoiman "Koulumetsät arvoonsa – yhteistyöllä suojelua ja ympäristökasvatusta" -hankkeen tavoitteita. Koulumetsähanke on Etelä-Suomen metsiensuojelun toimintaohjelman (METSO) rahoittama yhteistoimintaverkostohanke. Hanketta rahoittaa Maa- ja metsätalousministeriö. ”Tämä metsä on meille tärkeä” -kilpailua tukee Ekokem Oy.

 

Lisätietoja:

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs