Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Lahden kaupunki mukaan Smart & Clean -säätiöön: Haastaa oikoratakunnat yhteistyöhön

Lahden kaupunki

Lahden kaupunki mukaan Smart & Clean -säätiöön: Haastaa oikoratakunnat yhteistyöhön

Tiedote.
Julkaistu: 05.09.2016 klo 11:32
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunki on mukana pääkaupunkiseudun sekä Sitran, yritysten ja korkeakoulujen yhdessä perustamassa Smart & Clean -säätiössä. Tavoitteena on rakentaa Helsingistä, Vantaasta ja Espoosta muodostuvasta pääkaupunkiseudusta sekä Lahden seudusta kansainvälisesti tunnettu puhtaiden ja älykkäiden ratkaisujen alue. Säätiö on asettanut tavoitteeksi käynnistää noin 20 - 30 kansainvälisesti merkittävää hanketta seuraavien vuosien aikana.

Käytännössä Lahden kaupunki valjastaa tulevia kehityskohteitansa ja investointejansa älykkäiden ja ekologisesti kestävien ratkaisujen ja palveluiden testialustoiksi. Lisäksi suunnitelmissa on panostaa erityisesti kiertotalouteen ja sen arvoketjuihin, mihin Päijät-Hämeen pitkäjänteinen kehitystyö jätehuollossa ja elintarviketeollisuuden kiertotalousratkaisuissa antavat erinomaiset lähtökohdat.

- Lahden kaupunkikonsernin tavoitteena on, että vuoden 2020 loppuun mennessä kolmasosassa hankintoja hyödynnetään uusia kiertotalouteen ja resurssitehokkuuteen perustuvia ratkaisuja. Esimerkiksi kiertotalouden ennustetaan tuovan runsaasti uusia työpaikkoja ja liiketoimintamahdollisuuksia. Yhdistämällä Lahden seutu säätiön kautta esimerkiksi pääkaupunkiseudun arvoketjuihin sekä yliopistojen ja yritysten toimenpiteisiin, meillä on erinomaiset mahdollisuudet rakentaa seudustamme alan suunnannäyttäjä, toteaa Lahden kaupungin hallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt.

Haaste oikoradan kunnille, kiinteistönomistajille ja yrityksille

Lahti haastaa nyt myös muut radanvarsikunnat ja niiden toimijat mukaan tavoittelemaan kestävän kehityksen mukaisen pendelöintiympäristön rakentamista. Tavoitteena on, että Lahti-Helsinki oikorata on Suomen kestävin liikkumisen vyöhyke.

 - Haastamme kaikki oikoradan kunnat, kiinteistöomistajat ja yritykset avaamaan investointejaan ja hankintojaan älykkäiden ja puhtaiden ratkaisujen tuotekehityskohteiksi. Jo nyt eri tahoilla on paljon yksittäisiä suunnitelmia ja toimenpiteitä Smart & Clean -ratkaisuihin. Aktiivisella yhteistyöllä pystymme laajentamaan hankkeiden vaikuttavuutta ja kehittämään toimintamalleja, jotka synnyttävät uutta liiketoimintaa ja työpaikkoja koko oikoradan varrelle, kertoo Rostedt.

Katso video Juha Rostedtin haasteesta osoitteessa: https://youtu.be/kBkwKGbx0ug

Lisätiedot:

kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt, p. 040 510 9244, juha.rostedt@lahti.fi
ympäristöjohtaja Saara Vauramo, p. 044 716 1585, saara.vauramo@lahti.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs