Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Lahden kaupungin tekninen ja ympäristölautakunta tutustuu Turun, Forssan ja Tampereen cleantech-ratkaisuihin

Lahden kaupunki

Lahden kaupungin tekninen ja ympäristölautakunta tutustuu Turun, Forssan ja Tampereen cleantech-ratkaisuihin

Tiedote.
Julkaistu: 21.09.2016 klo 09:11
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden tekninen ja ympäristölautakunta (TYLA) vierailee Turun, Forssan ja Tampereen kaupunkien vieraana 21. - 23.9.2016. Matkan tarkoituksena on ympäristöviikon hengessä tutustua eri kaupunkien ympäristöteknologisiin ja älykkäisiin (Smart city) ratkaisuihin. Vierailu tukee myös uuden Smart & Clean -hankkeen rakentamista.

Turun tunnin juna ja kansainväliset hankkeet kaupunkikehityksessä

Turussa 21.9. lautakunta tutustuu mm. Kupittaan asemanseudun ja yliopistokampuksen kehitykseen sekä uuden energiatehokkaan Skanssin alueen suunnitteluun. Turun tavoitteena on saada tunnin junayhteys Helsinkiin, joten Kupittaan aseman seutuun kohdistuu erityisiä toiveita ja odotuksia. Turku on viime aikoina menestynyt hyvin myös merkittävän kokoluokan EU-kehityshankkeiden saamisessa kaupungin kehityksen tueksi.

Kiertotalous ja FISU-verkosto esillä Forssassa

Forssan vierailulla 22.9. lautakunta perehtyy alueen kierrätysliiketoimintaan ja tapaa muiden FISU-kaupunkien (Finnish Sustainable Communities, FISU) kuntajohtajia. Lahti liittyi mukaan tähän kahdeksan kestävän kunnan edelläkävijäverkostoon vuoden 2016 alussa. Kiertotalouden uudet mahdollisuudet kiinnostavat sekä Forssan että Lahden kaupungin alueen yrityksiä ja aluekehittäjiä.

Tampere profiloituu älykkääksi kaupungiksi

Tampereen päivän 23.9. sisältö koostuu kaupungin älykkäiden infrastruktuurihankkeiden esittelystä. Lautakunta saa katsauksen älykkään pysäköinnin ja valaistuksen hankkeiden kehitystilanteesta sekä uudesta koko keskustan alueen kaukojäähdytysratkaisusta.

Lisätietoja
Pekka Komu, Teknisen ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja
040 741 3299

Saara Vauramo, ympäristöjohtaja
Lahden kaupunki
0447161585

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs