Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Lahden kasvumalli

Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden kasvumalli

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2016 klo 13:40
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden kasvumallin kick off –tilaisuus pidettiin FellmanniCampuksella keskiviikkona 8.9. ja paikalla oli yli 50 Lahden kasvumallin eri yhteistyötahojen edustajaa.

Ministeriö haastaa innovoimaan uutta

Opetus- ja kulttuuriministeriö on ohjeistanut korkeakouluja vahvistamaan yhteistyötä alueen yritysten kanssa ja kokoamaan osaamista kansainvälisesti kilpailukykyisiksi keskittymiksi. Valtio tukee neljällä miljoonalla eurolla alueellisia tai alakohtaisia vahvoja osaamiskeskittymiä. Lahden ammattikorkeakoulu vastaa yhdessä alueen muiden toimijoiden kanssa tähän haasteeseen ja esittää Lahden kasvumallin 2016-2020 myös yhtenä vaihtoehtona korkeakoulukentän rakenteelliselle kehittämiselle.

Lahden kasvumalli

Lahden kasvumalli on yrittäjyyden ekosysteemin, muotoiluosaamisen ja kiertotalouden ratkaisujen muodostama yhteistyömalli. Malli on ainutlaatuinen yritysten, korkeakoulujen sekä muiden kehittämisorganisaatioiden osaamiskeskittymä. Ajattelua tukee yksi alueen vahvuus, jota ei aina muisteta nostaa esiin. Se, että Lahti lähialueineen on riittävän suuri, mutta samalla hallittava kokonaisuus. Päivittäinen yhteydenpito on hyvää ja eri toimijat on helppo saada koolle nopeasti. Yhteistyötä tehdään vahvalla tekemisen otteella ja mukana ovat; Lahden ammattikorkeakoulu, Lahden yliopistokampus, Koulutuskeskus Salpaus, Lahden kaupunki, Lahden teollisuusseura, Lahden Seudun Kehitys LADEC, Muotoilusäätiö, Päijät-Hämeen liitto, Lahti Region, Hämeen kauppakamari, Päijät-Hämeen yrittäjät, yritykset ja organisaatiot sekä kansainväliset kumppanit.

Yrittäjyyden vauhdittamiseksi alueella tarvitaan vahvaa yhteistyötä, jossa pk-yrityksille luodaan edellytyksiä uuden osaamisen, innovaatioiden, työllisyyden, investointien ja menestystarinoiden luo-miseksi. Lahden ammattikorkeakoulu toimii ekosysteemin luomisessa keskeisessä ja aktiivisessa roolissa.

Keskiössä kiertotalous, muotoilu ja yrittäjyys

Lahti on edelläkävijä kiertotaloudessa. Alueella on useita kansallisen tason referenssi ympäristöjä mm. teollisissa symbiooseissa ja se voi toimia myös kansallisena kiertotalouden kokeilukenttänä uusille asioille. Lahden ammattikorkeakoulu kehittää kiertotalouden tulevaisuuden ratkaisuja yhdessä alueen korkeakoulujen, elinkeinoelämän ja kansainvälisen verkoston kanssa. Lahden muotoiluosaamisen keskittymä luo merkittävän ja toimintamallin ja palvelutarjooman eri toimialoille. Muotoilun avulla parannetaan yhteiskunnan ja elinkeinoelämän arvonluontia ja kilpailu-kykyä. Lahden ammattikorkeakoulu vastaa edelleen muotoilun opetuksesta kehittää sitä ja muotoilua laajemminkin kilpailukykytekijänä yhdessä yritysten, yhteisöjen ja strategisten verkostojen kanssa.

Lisätietoja rehtori, toimitusjohtaja Outi Kallioinen, 044 708 1400.

Lahden ammattikorkeakoulu on tutkiva, kehittävä ja oivaltava korkeakoulu. LAMKissa voi opiskella liiketaloutta, matkailua, tekniikkaa, sosiaali- ja terveysalaa sekä muotoilua ja media-alaa.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs