Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Lähde mukaan yrttikävelylle Urheilupuistoon!

Turun kiinteistöliikelaitos

Lähde mukaan yrttikävelylle Urheilupuistoon!

Tiedote.
Julkaistu: 26.04.2016 klo 14:05
Julkaisija: Turun kiinteistöliikelaitos

Turun kaupunki järjestää touko-kesäkuussa asukkailleen viisi opastettua kävelyretkeä villiyrttien maailmaan. Luonnonvaraisiin ruokakasveihin tutustutaan villiyrtti-asiantuntija Päivi Lehtosen johdolla kaupungin keskustassa, Urheilupuistossa. Retkille voi ilmoittautua verkossa. Kullekin kierrokselle otetaan mukaan 20 oppilasta.

Villiyrttikierroksella opetellaan tunnistamaan ravintorikkaita kasveja niiden luonnollisessa ympäristössä. Villiyrttejä kannattaa oppia keräämään ja käyttämään, sillä ne ovat täynnä antioksidantteja, vitamiineja ja hivenaineita. Villiyrtit ovat monikäyttöisiä; voit valmistaa niistä esimerkiksi mehuja ja juomia, salaatteja ja muhennoksia, leipiä ja keittoja sekä maustaa niillä kastikkeita, jälkiruokia ja ihan tavallista kotiruokaa. Seuraavaa satokautta kelpaa odotella, jos on osannut säilöä luonnon omaa superfoodia.

Villiyrttikierrokset järjestetään

  • ma 16.5. klo 18.00 - 20.00
  • ma 23.5. klo 13.00 - 15.00
  • to 2.6. klo 18.00 - 20.00
  • ma 6.6. klo 18.00 - 20.00
  • ke 8.6. klo 13.00 - 15.00

Kierrokset vetää Päivi Lehtonen, kasvi- ja sieniekologiasta väitellyt biologi, ravintolakokki ja villiyrttikurssittaja. 

ilmoittautumiset (20 oppilasta/kierros)

lisätietoa: ylläpitopäällikkö Mari Helin, Turun kiinteistöliikelaitoksen infrapalvelut, puh. 050 324 2506 

 

Tämä on kaunistamisrahaston varoin tehty 

  • Kaunistamisrahasto on lahjoitusrahasto, joka on perustettu Turun kaupunginvaltuuston 24.1.1972 ja 11.2.1980 tekemillä päätöksillä yhdistämällä Kauppaneuvos P.C. Rettigin rahasto, Kreivi Creutzin rahasto, Turun kunnalliskokouksien rahasto, Rahasto taideteosten ostoon kaupungin puistoihin, G.A. Petreliuksen rahasto kaupungin kaunistamiseksi, Elis Salutskij'n testamenttivarat ja Kupittaan rahasto.
  • Turun kaupungin kaunistamisrahaston vuotuisesta tuotosta käytetään kaupunginhallituksen päättämä summa Turun kaunistamiseen ja luonnonsuojeluun. 
  • Kaunistamisrahaston tuotto käytetään ensisijaisesti kaupunkikuvallisesti merkittävien kohteiden kehittämiseen ja uusiin kaunistamishankkeisiin. Summan määrittää tarve. 
  • Varoja on koordinointiryhmän esityksestä käytetty muun muassa puistojen parannukseen, ulkoveistosten infokyltteihin, taideteosten hankintaan ja huoltoon sekä töhryjen poistoon. 

Asukkailta kysyttiin vuonna 2015 ideoita kaunistamiskohteista ja kaupunkilaiset lähettivät lähes 200 ehdotusta kaupungin kaunistamiseksi.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs