Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kyyjärven Peuralinnannevalla poltetaan metsää luonnon avuksi 3.6.

Metsähallitus

Kyyjärven Peuralinnannevalla poltetaan metsää luonnon avuksi 3.6.

Tiedote.
Julkaistu: 02.06.2016 klo 13:55
Julkaisija: Metsähallitus

Kyyjärven Peuralinnannevalla ennallistetaan metsää polttamalla 3.6.2016 (säävaraus). Poltto on osa valtakunnallista Paahde-LIFE-hanketta. Luonnonhoidollisen polton tavoitteena on tuottaa alueelle palanutta ja hiiltynyttä puuainesta, joka parantaa suojelualueen luonnonarvoja ja monimuotoisuutta.

Tuli on olennainen osa luonnontilaisen metsän kehitystä, mutta metsäpalot ovat nykyään harvinaisia. Polttaminen on tärkeä metsän ennallistamistoimi, jonka tarkoituksena on palauttaa aiemmin talousmetsänä ollut alue luonnontilaisen kaltaiseksi. Esimerkiksi pohjantikka viihtyy erityisen hyvin ennallistetuissa metsissä, joissa se napsii ravinnokseen poltossa syntyneissä lahopuissa eläviä kaarnakuoriaisia.

Polttoalue sijaitsee Kyyjärven Peuralinnannevan Hautasaaressa ja on kooltaan noin 8 hehtaaria. Sijainti WGS 84: N 63 astetta 5,3259 minuuttia ja E 24 astetta 27,2821 minuuttia. Poltosta muodostuu runsaasti savua, joka on havaittavissa melko laajalla alueella polton aikana ja parin päivän ajan polton jälkeenkin.

Lisätietoja:

  • Jyri Lehtonen, Metsähallitus/luontopalvelut, puh. 0400 243 283. 

Lisätietoa Paahde-LIFE-hankkeesta

Tulta ja auringon paahdetta tarvitsevat harjut, nummet, metsät ja merenrantaniityt. Ne ovat merkittävä osa luontomme monimuotoisuutta ja perinteistä suomalaista maisemaa, mutta voivat tällä hetkellä hyvin huonosti. Euroopan unionin rahoittama ja Metsähallituksen luontopalvelujen johtama Paahde-LIFE-hanke toimii näiden elinympäristöjen ja niitä vaativien lajien hyväksi ympäri Suomea yhteensä 69 Natura-alueella.

Lisätietoja hankkeesta: www.metsa.fi/paahdelife

Liitetiedostot

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs