Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kuusakoski Oy:n kierrätyslaitoksen ympäristövaikutukset arvioitiin Heinolassa

Hämeen ympäristökeskus

Kuusakoski Oy:n kierrätyslaitoksen ympäristövaikutukset arvioitiin Heinolassa

Julkaistu: 01.12.2008 klo 09:47
Julkaisija: Hämeen ympäristökeskus

Kuusakoski Oy:n Heinolan Rajavuoreen suunnitteleman kierrätyslaitoksen ympäristövaikutusten arviointi etenee. Kuusakoski Oy on toimittanut Hämeen ympäristökeskukseen YVA-selostuksen, johon on koottu hanketta ja sen arvioituja ympäristövaikutuksia koskevat tiedot.

Kuusakoski Oy:n Heinolan Rajavuoreen suunnitteleman kierrätyslaitoksen ympäristövaikutusten arviointi etenee. Kuusakoski Oy on toimittanut Hämeen ympäristökeskukseen YVA-selostuksen, johon on koottu hanketta ja sen arvioituja ympäristövaikutuksia koskevat tiedot. Niitä esitellään keskiviikkona 10.12.2008 klo 18 alkaen Heinolassa Opetusalan koulutuskeskuksen Opekon auditoriossa, osoite Lampikatu 5.

YVA-selostuksessa on selvitetty kattavasti hankkeen erityyppisiä ympäristövaikutuksia. Esimerkiksi liikennevaikutuksista todetaan, että hanke aiheuttaa liikennemäärien kasvua Lakeasuontiellä, mutta yksistään tämän hankkeen aiheuttama liikenne ei kuitenkaan luo tarvetta rakentaa uusia liikenneyhteyksiä valtatie 4:n ja Rajavuoren välille. Liikenne Rajavuoreen voidaan ohjata Heinolan pohjoisen liittymän kautta eteläistä ja pohjoista reittiä. Kierrätyslaitoksen kerrotaan myös muuttavan lähialueen äänimaisemaa, mutta 50 tai 55 desibelin meluvyöhykkeelle ei jää asuinkiinteistöjä missään toteutusvaihtoehdossa.

YVA-selostus nähtävillä ja kommenteilla

YVA-selostus tulee nähtäville Heinolan kaupungintalolle ja kirjastoon sekä internetiin Hämeen ympäristökeskuksen YVA-verkkosivuille 3.12.2008 alkaen. Ne, joiden oloihin tai etuihin hanke saattaa vaikuttaa, sekä ne yhteisöt ja säätiöt, joiden toimialaa hankkeen vaikutukset saattavat koskea, voivat ilmaista mielipiteensä YVA-selostuksesta. Mielipide on lähetettävä kirjallisena Hämeen ympäristökeskukseen 30.1.2009 mennessä. Samaan ajankohtaan mennessä on pyydetty myös eri viranomaisten lausunnot arviointiselostuksesta. Lausunnot ja mielipiteet saatuaan ympäristökeskus arvioi YVAn riittävyyden.

Lisätietoja

Kehittämispäällikkö Riitta Turunen, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 680

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs