Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kutsu tiedotustilaisuuteen 20.3.: EcoHub –vihreän logistiikka-alueen mahdollisuudet

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Kutsu tiedotustilaisuuteen 20.3.: EcoHub –vihreän logistiikka-alueen mahdollisuudet

Tiedote.
Julkaistu: 14.03.2012 klo 10:31
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulu oli mukana EcoHub-hankkeessa kuvaamassa tulevaisuuden vihreää logistiikka-aluetta, jossa lentoliikenne, rautatieliikenne ja kumipyöräliikenne kohtaavat. Hankkeessa haettiin kuvitteelliselle logistiikka-alueelle tulevaisuuden ratkaisuja energian tuottomuotojen valinnassa, jätteenkäsittelyssä, sisäisessä liikenteessä ja materiaalivirtojen rahoituksessa. EcoHubin loppuraportin tiedotustilaisuus pidetään tiistaina 20.3. klo 14 HAMK Forssan tiloissa (Wahreninkatu 11, Maisemasali 3.krs.) Tiedotusvälineenne on tervetullut kuulemaan ja kysymään vihreän logistiikka-alueen mahdollisuuksista.

Tällä hetkellä täysin vihreä logistiikka-alue on mahdollista rakentaa. Ongelmana on lähinnä alueen talous, sillä rakentamiskustannukset ovat kalliimmat kuin tavallisella nykytekniikalla toteutetuilla halleilla ja toiminnoilla. Ympäristövaatimusten kasvaessa EcoHub tarjoaa malleja, miten eri osa-alueita voidaan parantaa.

Kansainvälinen ympäristölainsäädäntö tiukkenee ja kuljetusliikenteen kustannukset nousevat varsinkin pitkien välimatkojen Suomessa. Lentoliikenteen päästökauppa, laivaliikenteen rikkipäästödirektiivi ja kumipyöräliikenteen dieselverojen nosto vaikuttavat alaan jo nyt. Tulevaisuudessa myös logistiikka-alueille asetetaan uusia vaatimuksia.

Projektissa tehtiin mm. vierailuja suomalaisiin logistiikkayrityksiin, ja niissä keskityttiin ennen kaikkea energiaratkaisuihin ja jätehuoltoon. Logistiikka-alueen liiketoimintamallilla haettiin parasta ratkaisua alueen yritysten logistiikan taloudelliseen hallintaan. Myös Transsiperia-radan mahdollisuuksia tutkittiin. Oppilastöillä käytiin läpi myös koillisväylän tulevaisuudenvaikutukset Suomen logistiikalle, ja vaihto-oppilastyönä teetettiin tutkimus Keski-Euroopan päälentokenttien tilanteesta.

EcoHub-alihanke on osa Etelä-Suomen kuljetuskäytävän kehittäminen (ELLO) -projektia. Projektia hallinnoi Kymenlaakson ammattikorkeakoulu (KyAMK), ja se päättyy huhtikuun lopussa. KyAMK:ssa pidetään tiedotustilaisuus 15.3. koko projektin osalta, ja EcoHub-osaprojektin tiedotustilaisuus medialle pidetään tiistaina 20.3. klo 14 HAMK Forssan tiloissa (Wahreninkatu 11, Maisemasali 3.krs.)

Lisätietoja:
Kehityspäällikkö Jyrki Luukonlahti; etunimi.sukunimi@hamk.fi, p. 03 6462 454
www.ellohanke.fi
www.ellohanke.fi/FI/Osaprojektit/EcoHub%20konseptin%20kehitt%C3%A4minen

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs