Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » KUTSU: Monrepos-puistosta kertovan kiertonäyttelyn avajaiset Lahden historiallisessa museossa tiistaina 7.6.2016 klo 15-17

Lahden kaupunki

KUTSU: Monrepos-puistosta kertovan kiertonäyttelyn avajaiset Lahden historiallisessa museossa tiistaina 7.6.2016 klo 15-17

Kutsu.
Julkaistu: 03.06.2016 klo 12:00
Julkaisija: Lahden kaupunki

Monrepos-puisto – ainutlaatuinen 1700–1800-lukujen puutarhataiteen muistomerkki

Tarinoiden ja laulujen Monrepos-puistosta kertova kiertonäyttelyn avajaiset Lahden historiallisessa museossa tiistaina 7.6.2016 klo 15-17!

Valtion historiallinen arkkitehtuuri- ja luonnonsuojelumuseo Park Monrepo on tuottanut näyttelyn, joka avaa valokuvin ja tekstein Venäjän ja Suomen yhteistä kulttuuriperintöä. Historialliseen museoon, toisen kerroksen vaihtuvien näyttelyjen tilaan avautuva näyttely kertoo Monrepos-puiston historiasta ja sen vaiheisiin liittyvästä Nicolayn suvusta. Näyttelyssä esitellään muun muassa kuuluisat kiinalaistyyliset kaarisillat, Väinämöisen patsas ja paikallisen väestön parissa jo ennen puiston perustamista tunnettu lähde, joka nimettiin kreikkalaisen mytologian Narkissoksen mukaan.

Suojelukohteeksi 1960-luvulla julistettua Monrepos-puistoa on vuosien varrella kunnostettu venäläis-suomalaisessa yhteistyössä. Puisto on ollut suosittu matkailukohde jo lähes 200 vuoden ajan.

Näyttelyn ovat koonneet Park Monrepon tutkijat Julia Moshnik, Mikhail Efimov ja Valentin Bolgov sekä valokuvaaja Sergey Kiselev. Näyttelytekstit on suomentanut arkeologi Aleksandr Saksa.

Tervetuloa!

 

Lahden historiallinen museo
7.6.–29.6.2016
Lahden kartano, Lahdenkatu 4, Lahti

Lisätietoa näyttelystä:
Museoamanuenssi Ilkka Kuhanen, 044 416 4624, ilkka.kuhanen@lahti.fi

www.lahdenmuseot.fi

Liitetiedostot

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs