Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kutsu mediatilaisuuteen ja seminaariin 18.10.: Afrikkalainen sikarutto – tilannekatsaus ja ennuste

Maa- ja metsätalousministeriö

Kutsu mediatilaisuuteen ja seminaariin 18.10.: Afrikkalainen sikarutto – tilannekatsaus ja ennuste

Kutsu.
Julkaistu: 11.10.2016 klo 16:27
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Tervetuloa kuulemaan ajankohtaiskatsaus afrikkalaisesta sikarutosta ja sen ennusteesta Suomessa, Venäjällä ja muualla Euroopassa.

Aika: tiistai 18.10. mediatilaisuus klo 8.15–9.00, seminaari klo 9.00–13.00
Paikka: Säätytalo, huone 17, Snellmaninkatu 1A, Helsinki

Afrikkalainen sikarutto on vakava sianlihan tuotantoa ja villisikoja uhkaava eläintauti, joka leviää lähialueillamme. Suomessa tautia ei ole havaittu, ja tavoitteemme on pitää tauti poissa maasta. Afrikkalainen sikarutto leviää helposti koti- ja villisikojen välillä sekä viruksen kanssa kosketuksissa olleiden esineiden välityksellä. Tauti on sioille tappava, mutta se ei tartu ihmiseen. Afrikkalaisen sikaruton torjunta vaatii pitkäjänteistä kansainvälistä ja poikkihallinnollista yhteistyötä viranomaisten, elinkeinon, riista-asiantuntijoiden ja metsästäjien kesken.

Mediatilaisuudessa kuullaan tiiviit puheenvuorot Euroopan komission eläinten terveys- ja eläintautikriisinhallintayksikön johtaja Francisco Reviriego Gordejolta, MMM:n kansliapäällikkö Jaana Husu-Kalliolta sekä juuri käynnistyneen ASF-tiedonvälityshankkeen johtaja, Suomen Sikayrittäjät ry:n toiminnanjohtaja Ari Bergiltä. Lisäksi paikalla toimittajien kysymyksiin ovat vastaamassa metsästys-ja eläintautiasiantuntijat.

Mediatilaisuuden jälkeen alkavassa MMM:n ja Suomen Sikayrittäjät ry:n yhteisessä seminaarissa pääpuhujana on varapääjohtaja Evgeni Nepoklonov Venäjän Eläinlääkintä- ja kasvinterveyslaitokselta. Median edustajat ovat tervetulleita myös seminaariin. Seminaaria voi seurata myös verkkolähetyksenä. Lisätietoa seminaarista: http://mmm.fi/tapahtumat/2016-10-18/seminaari-afrikkalaisen-sikaruton-torjunnasta

Ilmoittaudu mediatilaisuuteen ma 17.10. klo 12 mennessä osoitteeseen tiedotus@mmm.fi.

Lisätietoa:
apulaisosastopäällikkö Taina Aaltonen, p. 0295 162 439 (ASF ja seminaari)
neuvotteleva virkamies Katri Levonen, p. 0295 162 385 (ASF ja seminaari)
tiedottaja Saara Pietilä, p. 0295 162 387 (mediatilaisuus)
etunimi.sukunimi@mmm.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs