Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kutsu mediatilaisuuteen 12.9. Mikkeliin: Ympäristöterveyshaittojen hallinta Forum Mikkeli XIX:n aiheena

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Kutsu mediatilaisuuteen 12.9. Mikkeliin: Ympäristöterveyshaittojen hallinta Forum Mikkeli XIX:n aiheena

Tiedote.
Julkaistu: 10.09.2013 klo 11:36
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

FORUM MIKKELI XIX


Mikkelin ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen aluehallintovirasto järjestävät Forum Mikkeli XIX:n Mikkelin ammattikorkeakoulun Kasarmin kampuksella (Mikpoli-sali, Patteristonkatu 2) 12. – 13. syyskuuta 2013. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tilaisuutta.

Järjestämme forumin yhteydessä tiedotustilaisuuden torstaina 12.9.2013 klo 12.15 alkaen Mikkelin ammattikorkeakoulun Ravintola Tallin neuvottelutilassa, osoitteessa Patteristonkatu 2, 50130 Mikkeli. Tiedotustilaisuuteen osallistuu forumissa luennoivia asiantuntijoita sekä Forum - työryhmän jäseniä.

Järjestelyjä varten pyydän teitä ilmoittautumaan tiedotustilaisuuteen 11.9.2013 mennessä minulle puh. 040 - 842 0502, tuula.kettunen@mamk.fiTervetuloa!

Tuula Kettunen
Forum Mikkeli työryhmän sihteeri
Mikkelin ammattikorkeakoulu

TIEDOTE
10.9.2013


YMPÄRISTÖTERVEYSHAITTOJEN HALLINTA FORUM MIKKELI XIX:N AIHEENA  


Hallitusohjelman mukaan ympäristöstä aiheutuvien terveyshaittojen arviointi tulee ottaa osaksi kaikkea suunnittelua ja päätöksentekoa. Sosiaali- ja terveysministeriössä on meneillään hanke, jonka tavoitteena on luoda alueiden käytön suunnitteluun ja muuhun kuntien päätöksentekoon uusia menetelmiä, joilla ympäristöstä aiheutuvat terveyshaitat voidaan ottaa nykyistä paremmin huomioon.

Sosiaali- ja terveysministeriön hankkeessa arvioidaan ja priorisoidaan ympäristöstä aiheutuvia terveyshaittoja ja tunnistetaan keinot niiden ehkäisemiseksi. Lisäksi hankkeessa on tarkoitus kehittää uusia menettelytapoja, joilla haitat voidaan ottaa paremmin huomioon myös päätöksenteossa. Terveyshaittoja voivat aiheuttaa muun muassa talousveden saastuminen, rakennusten kosteusvauriot, haitallisten aineiden kaukokulkeumat, ulkoilman hiukkaset ja meluongelma. Eli elinympäristössämme on paljon erilaisia altisteita, joilla voi olla ihmisen terveyttä heikentäviä vaikutuksia.

Forum Mikkelissä kuullaan torstaina 12.9.2013 asiantuntijaluentoja erilaisista ympäristöterveyshaitoista ja niiden hallinnasta liittyen muun muassa rakennusten terveysriskeihin, pienhiukkasiin, kaivostoimintaan ja jätteenkäsittelymenetelmiin. Forumin toisen päivän aiheita ovat muun muassa talous- uima- ja jätevesiin liittyvät riskitekijät, ammattitautiepäilyt ja eristekuitujen aiheuttamat terveyshaitat.

Tiedottaminen on yksi tärkeä osa ympäristöterveyshaittojen hallintaa koska tiedottamiseen liittyy aina ohjeistusta, kuinka missäkin tilanteessa tulisi toimia. Tiedottamisesta on Forum Mikkelissä keskustelemassa eri median edustajia.Lisätietoja tilaisuudesta:

Terveystarkastaja            
Hannu Hulkkonen     
Mikkelin kaupunki      
p. 044 – 7944 704           
hannu.hulkkonen@mikkeli.fi       

Lehtori
Tuula Kettunen
Mikkelin ammattikorkeakoulu
p. 040 – 8420 502
tuula.kettunen@mamk.fi

Liitetiedostot

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs