Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kutsu medialle: Tehokkaasti kalastava ja norppaturvallinen rysä kehitetty Saimaalla

Metsähallitus

Kutsu medialle: Tehokkaasti kalastava ja norppaturvallinen rysä kehitetty Saimaalla

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2016 klo 12:00
Julkaisija: Metsähallitus

-          uusi malli parantaa suomukalan pyyntiä ja vähentää verkkokalastuksen tarvetta

Tervetuloa tiedotustilaisuuteen tiistaina 27.9., jossa esitellään ammattikalastajille kehiteltyä rysämallia, joka on monipuolisesti kalastava pyydys ja myös turvallinen saimaannorpalle. Uusi estokaltereilla varustettu rysä soveltuu hyvin taloudellisesti tärkeiden suomukalojen, kuten kuhan ja ahvenen pyyntiin. Uutta rysämallia on kehitetty usean vuoden ajan ja testattu koekalastuksissa sekä vedenalaiskameroilla Saimaalla. Kehitystyö on lähtenyt ammattikalastajien aloitteesta ja toteutettu Saimaannorppa-LIFE -hankkeessa.

Rysämallit esitellään tiistaina 27.9. klo 10, ammattikalastaja Markku Kettusen luona osoitteessa Alaharjuntie 14 58900 Rantasalmi.

Tilaisuudessa esitellään rysämalli ja kerrotaan kehitystyöstä. Tilaisuuden lopuksi (sääolosuhteiden salliessa) toimittajat ovat tervetulleita mukaan vesille ja seuraamaan rysillä kalastusta.

Tiedotustilaisuudessa ovat läsnä ammattikalastaja Markku Kettunen, kehitystyötä vetäneet Mikko Jokela  Saimaan Safarit Oy:sta ja Timo Turunen Pohjois-Savon ELY-keskuksesta sekä ylitarkastaja Tero Sipilä ja projektipäällikkö Raisa Tiilikainen Metsähallituksesta.

Ilmoittautumiset maanantaihin klo 12 mennessä: Raisa Tiilikaiselle raisa.tiilikainen@metsa.fi. Toivoisimme ennakkotietoa osallistumisesta mahdolliseen veneilyyn.

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs