Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kutsu medialle: Forum MIkkeli XX - tapahtuman mediatilaisuus 19.9.

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Kutsu medialle: Forum MIkkeli XX - tapahtuman mediatilaisuus 19.9.

Tiedote.
Julkaistu: 12.09.2014 klo 13:42
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

FORUM MIKKELI XX

Mikkelin ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen aluehallintovirasto järjestävät Forum Mikkeli XX:n Mikkelin ammattikorkeakoulun kampussali A:ssa (Patteristonkatu 3) 24. – 25. syyskuuta 2014. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tilaisuutta.

Järjestämme forumin yhteydessä tiedotustilaisuuden keskiviikkona 24.9.2014 klo 12.45 alkaen Mikkelin ammattikorkeakoulun Ravintola Tallin viiniholvissa, osoitteessa Patteristonkatu 2, 50130 Mikkeli. Tiedotustilaisuuteen osallistuu forumissa luennoivia asiantuntijoita sekä Forum Mikkeli - työryhmän jäseniä.

Järjestelyjä varten pyydän teitä ilmoittautumaan tiedotustilaisuuteen 19.9.2014 mennessä minulle puh. 040 - 842 0502, tuula.kettunen@mamk.fi

 

 Tervetuloa!

 

Tuula Kettunen

Forum Mikkeli työryhmän sihteeri

Mikkelin ammattikorkeakoulu

 

 

 

Tiedote
12.9.

 

RAKENNUSRTERVEYDEN AJANKOHTAISIMMAT TEEMAT ESILLÄ FORUM MIKKELISSÄ

 Laajojen homeongelmien vuoksi Suomessa käynnistettiin vuonna 2009 ympäristöministeriön koordinoima valtakunnalliset kosteus- ja hometalkoot –toimintaohjelma. Ohjelman tavoitteena oli kosteus- ja homeongelmien aiheuttamien terveyshaittojen sekä kansantaloudellisten menetysten systemaattinen vähentäminen. Ohjelman avulla haluttiin myös torjua kosteus- ja homevaurioita aiheuttavia suunnittelu- ja rakennusvirheitä sekä edistää parhaiden käytäntöjen vakiinnuttamista ajantasaisen tiedon, yhteistyön sekä viestintä- ja koulutusohjelman avulla. Forum Mikkelissä kuullaan rakennusterveyden ajankohtaisimmat teemat ja keskeiset tulokset kosteus- ja hometalkoista tähän asti.

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen aluehallintovirasto järjestävät 24. – 25.9.2014 yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön ja ympäristöministeriön kanssa Forum Mikkelin teemalla rakennusterveys. Forumin ensimmäisenä päivänä johtaja Jari Keinänen sosiaali- ja terveysministeriöstä kertoo viranomaisen roolista terveyshaittojen arvioinnissa. Ohjelmapäällikkö Juhani Pirinen ympäristöministeriöstä valottaa kosteus- ja hometalkoiden keskeisiä tuloksia ja erityisasiantuntija Esko Korhonen luennoi rakennusten yleisimmistä vaurioista ja korjaustarpeista. Muita ensimmäisen päivän aiheita ovat muun muassa korjaustyön edellyttämät selvitykset ja korjaussuunnitelmien laadunvarmistus sekä kosteusvauriokorjausasiantuntijoiden koulutus.

 

Forumin toisena päivänä yli-insinööri Katja Outinen ympäristöministeriöstä kertoo uusista rakennusmääräyksistä ja niiden tulevaisuuden näkymistä. Vastuukysymyksistä sisäilmaongelmien korjaamisessa luennoi Esko Lindblad Suomen Sisäilmakeskuksesta ja rakennusvirheen vakuuttamisesta tulee puhumaan DI Anssi Varpe If Vahinkovakuutusyhtiöstä. Forumissa tarkastellaan myös asuntojen terveydellisten olojen valvontaa ja sisäilmaongelmista sairastuneen potilaan asemaa. Tutkimusprofessori Juha Pekkanen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta luennoi siitä, miten altistuminen vaikuttaa terveyteen.

 

Lisätietoja tilaisuudesta:

Lehtori Tuula Kettunen Hannu Hulkkonen

p. 040 – 8420 502 p. 0500 – 656 713

tuula.kettunen@mamk.fi hannuhulkkonen@outlook.com

 

 

 

Liitetiedostot

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs