Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kutsu Destamaticin lehdistöinfoon 1.10.2014 klo 12.00

Destaclean

Kutsu Destamaticin lehdistöinfoon 1.10.2014 klo 12.00

Kutsu.
Julkaistu: 17.09.2014 klo 11:14
Julkaisija: Destaclean

Kutsu Destamaticin lehdistöinfoon 1.10.2014 klo 12.00

FinnBuild 2014 – kansainväliset rakennus- ja talotekniikkamessut

Kutsumme sinut tutustumaan Destamaticin rakennusjätteistä kehitettyyn kierrätystuotteeseen, uusiokomposiittiin. Se on täysin uusi rakennusjätteen tuoteinnovaatio sekä Suomessa että maailmalla.

Kello 12.00–12.30 kerromme yhtiön tavoitteesta päästä jopa 100-prosenttiseen kierrätystuotevalmistusprosessiin sekä rakennusjätteen uusiokäytön tutkimuksesta ja tulevaisuudesta. Esittelemme myös ensimmäiset kierrätyspuukuidusta valmistetut Destaclean-piha- ja reunakivet kokoustilassa 303–304, 3krs.

Kaikki uusiokomposiittituotteet ovat esillä 1.10.–3.10. välisen ajan Destamaticin messuosastolla 7c10, tervetuloa keskustelemaan lisää!

Destaclean-nimellä kulkeva tuoteinnovaatio on yhtiön strateginen ympäristöä säästävä vaihtoehto jätemateriaalien uudelleen kierrättämiseen. Se on linjassa EU:n määrittelemien rakennusjätteiden kierrätystavoitteiden kanssa. EU:n jätedirektiivi edellyttää, että vuoteen 2020 mennessä jäsenmaiden on kierrätettävä 70 prosenttia rakennus- ja purkujätteistä materiaalina. Jätteenpolttoa ei hyväksytä kierrätykseksi.

Destamaticilla on haussa EU:n kattava patentti rakennusjätteen prosessoinnista uusiokomposiittien raaka-aineeksi.

Uusiokomposiittiseoksessa voi puukuitua olla 50–60 prosenttia. Myös muut rakennusjätemateriaalit, kuten eristeet ja muovit, soveltuvat raaka-aineeksi.

Destamatic tuo ensi vuoden kesäkauden aikana markkinoille useita uusioraaka-aineista valmistettuja piharakentamisen komposiittituotteita vaihtoehdoksi perinteisille betonikiville. Alkuvaiheessa komposiittituotteiden tehdasvalmistuksessa käytetään nykyisiä betonikivien valmistuslinjoja, jotka rajoittavat uusioraaka-aineiden osuuden noin 30 prosenttiin.

Destamatic Oy:llä on vahva ote rakennus- ja pakkausjätemateriaalien keräämiseen ja niiden kierrätyskäytön innovatiiviseen kehittämiseen yhteistyössä alan asiantuntijoiden kanssa.

Tilaisuudessa ovat läsnä Destamaticin hallituksen puheenjohtaja Reino Partanen, toimitusjohtaja Matti Hallinen, teknologiajohtaja Kimmo Rinne sekä Lappeenrannan teknillisen yliopiston professori Timo Kärki ja betoniteknologian asiantuntija, emeritusprofessori Asko Sarja.

Paikka: FinnBuild 2014 -messut, Helsingin Messukeskus, kokoustila 303–304, 3 krs.
- Sisäänkäynti: Messukeskus, eteläinen tai näyttelyn muut sisäänkäynnit, messuaikoina sisäänpääsy edellyttää pääsylipun, kutsukortin tai rekisteröitymisen messuille os. Messukeskus, Messuaukio 1, 00520 Helsinki

Aika: keskiviikkona 1. lokakuuta 2014 klo 12.00–12.30

Tarjoilu: suolaista ja makeaa

Ohjelma:
klo 12.00 Destamatic Oy – Tähtäimessä 100-prosenttinen uusiokomposiittien valmistus – Reino Partanen
klo 12.10 Destamatic Oy – Tuotekehitys ja tuotantoprosessi – Asko Sarja ja Kimmo Rinne
klo 12.20 Lappeenrannan teknillinen yliopisto – Uusiokäytön tutkimus ja tulevaisuus – Timo Kärki

 

Lämpimästi tervetuloa!

Reino Partanen

hallituksen puheenjohtaja

Destamatic Oy

Puh. 045 7750 2600

reino.partanen@destamatic.fi

 

RSVP: tilaisuuden tarjoilun vuoksi: uma@markkinointiviestintahuuto.fi viimeistään ma 29.9.2014.

 

Liitetiedostot

Destamatic Oy on vuonna 1998 perustettu materiaalien kierrätysalan yritys. Sen tavoitteena on edistää jätelain mukaista materiaalien kierrätystä kehittämällä hyödyllisiä uusiomateriaaleja ja uusiotuotteita. Yritys toimii koko rakennusjätteiden jätteiden kierrätysketjussa alkaen jätteiden keräilystä ja päätyen käsittelyvaiheiden jälkeen materiaalien kierrätyskäyttöön.

Rakennusjätteiden kierrätykseen liittyen Destamatic Oy osti betonituotteita valmistavan hyvinkääläisen LS-Betoni Oy:n koko liiketoiminnan uusien kierrätysratkaisujen kehittämis- ja tuotantotarpeisiin keväällä 2014. Destamatic Oy:n liikevaihto on vuonna 2014 noin 7 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 20. www.destamatic.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs