Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kuluttajien energianeuvonta jatkuu Etelä-Savossa – uusina painopisteinä mikrotuotanto ja hiilineutraalisuus

Miktech Oy

Kuluttajien energianeuvonta jatkuu Etelä-Savossa – uusina painopisteinä mikrotuotanto ja hiilineutraalisuus

Tiedote.
Julkaistu: 30.03.2015 klo 08:30
Julkaisija: Miktech Oy

Innovaatio- ja teknologiakeskus Miktech Oy jatkaa eteläsavolaisten kuluttajien ja loma-asukkaiden neuvontaa energia-asioissa. Palvelun avulla halutaan lisätä kuluttajien energiatietämystä sekä vaikuttaa kulutuspäätöksiin, energiatehokkuuteen ja edelleen kansallisten energiatavoitteiden saavuttamiseen.

Energianeuvonta tuo tiedon energia-asioista kuluttajien lähelle maksuttomissa teemailloissa ja tapahtumissa. Palvelu tarjoaa kuluttajille monipuolista ja puolueetonta tietoa siitä, kuinka säästää energiaa kotona tai loma-asunnolla. Palvelua on tarjottu Etelä-Savossa myös vuosina 2013 ja 2014, ja se on tavoittanut molempina vuosina yli 2200 kuluttajaa. Aikaisempina vuosina neuvonta on painottunut asumisen energiankulutukseen, lämmitykseen ja lämmitystapavalintoihin, laitehankintoihin, uudis- ja korjausrakentamisen energiatehokkuuteen sekä loma-asumiseen. Vuonna 2015 neuvonnassa painotetaan lisäksi sähkön mikrotuotantoa sekä hiilineutraalisuutta.

– Mikrotuotanto tarkoittaa kotitalouksien omaa pienimuotoista sähköntuotantoa, kuten aurinkopaneeleita ja pientuulivoimaa. Mikrotuotantoon soveltuvien laitteistojen hinnat ovat laskeneet ja toisaalta sähkön hinta on noussut. Tämä on lisännyt mikrotuotantoa sekä kiinnostusta sitä kohtaan, ja aihe on siksi ajankohtainen niin paikallisten kuluttajien kuin loma-asukkaiden näkökulmasta, kertoo energianeuvoja Laura Vuorinen Miktech Oy:stä. – Hiilineutraalius viittaa puolestaan hiilidioksidipäästöjen ja muiden päästöjen vähentämiseen. Aihe on tärkeä, koska päästöjä vähentämällä voidaan hillitä ilmastonmuutosta. Kotitalouksissa päästöjä voidaan vähentää suosimalla uusiutuvia energialähteitä energiantuotannossa.

Kuluttajien energianeuvontaa tarjotaan vuoden 2015 aikana koko Etelä-Savon maakunnan alueella yhdessä yhteistyökumppaneiden, kuten Mikkelin kaupungin ja energiayhtiöiden kanssa. Palvelua on saatavilla sekä eri kohderyhmille järjestettävissä teemailloissa että neuvontapisteissä suurempien yleisötapahtumien yhteydessä. Tapahtumista tiedotetaan mediassa sekä Miktechin koordinoiman Biosaimaa-klusterin verkkosivuilla osoitteessa www.biosaimaa.fi. Henkilökohtaista neuvontaa saa myös puhelimitse numerossa 0440 361 623 ja sähköpostitse osoitteessa laura.vuorinen@miktech.fi.

Palvelua tarjotaan Kuluttajien energianeuvonta 2015 -hankkeen puitteissa. Hanketta koordinoi Miktech Oy, ja sitä rahoittavat Suur-Savon Sähkö Oy, Etelä-Savon Energia Oy, Mikkelin kaupunki, Suur-Savon Energiasäätiö sekä Miktech Oy. Energianeuvontaa toteutetaan osana Biosaimaa-klusterin toimintaa ja yhteistyössä Motiva Oy:n kanssa.

 

Lisätiedot:

Laura Vuorinen, energianeuvoja, Biosaimaa, Miktech Oy, 0440 361 623, laura.vuorinen@miktech.fi

biosaimaa.fi/projektit/kuluttajien-energianeuvonta-etela-savossa

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs