Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kovan väännön jälkeen valtion ympäristöhallinto säilyy tulevaisuudessakin Hämeessä

Hämeen ympäristökeskus

Kovan väännön jälkeen valtion ympäristöhallinto säilyy tulevaisuudessakin Hämeessä

Julkaistu: 24.11.2008 klo 16:17
Julkaisija: Hämeen ympäristökeskus

- Olemme ympäristöministeriössä hyvin tyytyväisiä hallinnollisen ministerivaliokunnan viimeviikkoiseen päätökseen. Sen mukaan valtion ympäristöhallinto säilyy tulevaisuudessakin Hämeessä.

- Olemme ympäristöministeriössä hyvin tyytyväisiä hallinnollisen ministerivaliokunnan viimeviikkoiseen päätökseen. Sen mukaan valtion ympäristöhallinto säilyy tulevaisuudessakin Hämeessä. Tällä ratkaisulla on monia etuja Hämeen elinkeino- ja ympäristöasioiden hoidolle, totesi ympäristöministeriön hallinnollinen ylijohtaja Kari Kourilehto neuvottelussa Hämeen ympäristökeskuksessa.

Kaikki valtiolle kuuluvat ympäristönsuojelun, luonnonsuojelun ja maankäytön ohjauksen tehtävät sekä valvonta- ja edistämistehtävät hoidetaan Hämeessä kuten nykyäänkin eikä niiden hoitovastuuta siirretä Helsinkiin. Henkilöstö pysyy myös Hämeenlinnassa. TE-keskuksen ja alueellisen ympäristökeskuksen toiminnot kootaan samaan virastoon. Tämä mahdollistaa paremman kansalaisten ja yritysten palvelun ja nopeuttaa asioiden käsittelyä.

Ympäristöosaaminen ja ympäristönormien tuntemus on mukana kaikissa uuden viraston käsiteltävänä olevissa hankkeissa ja suunnitelmissa heti valmistelun alusta alkaen samoin yritysten ja kansalaisten neuvonta.

Edessä on nyt uuden viraston perustaminen. Tavoitteena on tehdä virasto, jossa on mahdollisimman vähän byrokraattista painolastia ja jossa korostuu palveluhenki ja asiakkaiden huomioon ottaminen. Ympäristönäkemys ja elinkeinotoiminta sovitetaan normien pohjalta yhteen viime kädessä johdon yhteisissä kokouksissa, jolloin ei jää epäselväsi, mikä on viraston linja.

- Haluamme vahvistaa yhteistyötämme myös maakunnan ja alueen kuntien kanssa, totesi Kari Kourilehto. Uudessa aluehallinnossa valtion hallinnon ja maakunnan yhteistyön tarve entisestään kasvaa. Uuden alueellisen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen perustaminen rakentuu näiden toimintasektoreiden tasavertaisuuden pohjalle. Ympäristösektori ei siis ole alistettu elinkeinotoiminnalle. Yhteistyö ja asioiden yhteinen käsittely ja monet toimintatavat muuttuvat, mutta kaikki on tarkoitus tehdä tämän alueen parhaaksi.

Lähtökohdat uudistukselle ovat ylijohtaja Kari Kourilehdon mukaan hyvät. Hänen mielestään yhteistyön henki oli erinomainen kokouksessa, johon osallistuivat TE-keskuksen johtaja Pekka Savolainen, Hämeen ympäristökeskuksen johtaja Harri Kallio sekä maakuntajohtaja Juhani Honka Kanta-Hämeestä ja maakuntajohtaja Esa Halmeen edustajana aluekehityspäällikkö Juha Hertsi Päijät-Hämeestä.

Lisätiedot

Johtaja Harri Kallio, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 600

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs