Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Koululaisten siivoustalkoot Lahdessa, Hollolassa ja Nastolassa

Lahden kaupunki

Koululaisten siivoustalkoot Lahdessa, Hollolassa ja Nastolassa

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2016 klo 11:16
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahdessa on järjestetty 32:nä viimeksi kuluneena vuotena ympäristön siivoustapahtuma, joissa koulujen oppilaat ovat opettajiensa ohjauksessa keränneet koulujen lähiympäristöstä luontoon ja katujen varsiin kerääntyneitä roskia. Myös Hollolan ja Nastolan koulut ovat lähteneet mukaan talkoisiin.

Tänä vuonna Lahdessa, Hollolassa ja Nastolassa siivotaan tiistaina 3.5.2016. Kukin koulu siivoaa lähiympäristöään itselleen parhaiten sopivana kellonaikana.

Lahdessa ja Hollolassa talkoihin on kaikkiaan ilmoittautunut mukaan lähes 8700 oppilasta ja opettajaa. Siivoukseen eivät osallistu 1. ja 2. luokkien oppilaat, koska koululautakunta on turvallisuussyistä johtuen kieltänyt heidän osallistumisensa talkoisiin.

Tapahtuman järjestäjät ovat kouluille jaetuissa ohjeissa korostaneet, että roskien keruussa tulee noudattaa varovaisuutta ja sitä, että kerätään vain pikku roskia, lähinnä sellaisia, joita koululaiset itse ovat voineet tuottaa. Ei ole tarkoitus, että koululaiset keräisivät painavia tai vaarallisia jätteitä, kuten esimerkiksi metalliromuja tai akkuja. Injektioruiskuihin, joita maastosta saattaa löytyä, ei saa missään tapauksessa koskea. Varovaisuutta korostetaan myös pullojen ja muiden lasiesineiden käsittelyssä.

Siivouksen käytännön järjestelyistä vastaavat Viherpalvelu Hyvönen Oy, Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy sekä Lahden seudun ympäristöpalvelut. Lisätietoja tapahtumasta saa ympäristöneuvonnasta, Eila Hellman p. 050 - 572 2137 ja Viherpalvelu Hyvösestä, Anne Lehto p. 044 7533036.

Siivoustalkoiden järjestäjien puolesta,

Eila Hellman, ympäristöneuvoja

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs