Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kotitalouskohteiden aurinkoenergia-asennukset tehdään tällä viikolla Rauman kohteissa

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Kotitalouskohteiden aurinkoenergia-asennukset tehdään tällä viikolla Rauman kohteissa

Tiedote.
Julkaistu: 18.04.2016 klo 10:39
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Aurinkoenergialiiketoiminnan alueelliseen kehittämiseen keskittyvä SOLARLEAP Satakunta -hanke on päässyt Rauman kotitalouskohteiden toteutusvaiheeseen. Yli sadasta halukkaasta valittiin kartoitusten jälkeen mukaan kymmenen pilottikohdetta. Kahden seuraavan järjestelmän asennus käynnistyy Raumalla tällä viikolla. Aiemmat kuusi on toteutettu Nakkilaan, Huittisiin ja Porin seudulle.

Media on tervetullut tutustumaan asennuskohteisiin osoitteissa:

• Vinssivahe 11, 26200 Rauma: ke 20.4. klo 10-11

• Pallopolku 3 26510 Rauma: ke 20.4. klo 13-14

 

Julkinen mittausdata auttaa järjestelmää harkitsevia

Jokaiseen pilottikohteeseen asennetaan energiantuotannon etäseurannan ja tiedon keruun mahdollistava järjestelmä. Mittausdataa pääsee kuka tahansa seuraamaan SolarForum-nettisivustolla viiden vuoden seurantajakson ajan. Näin saadaan esille tämän päivän aurinkoenergiajärjestelmien todellinen tuotantopotentiaali maakunnan alueella.

– Jokainen voi jatkossa käydä itse katsomassa, mitä esimerkiksi Raumalla sijaitseva järjestelmä on tuottanut ja tuottaa sen hetkisellä säällä ja peilata näin hankinnan järkevyyttä omalta kohdaltaan, projektipäällikkö Teemu Heikkinen kertoo.

 

Suunnittelu- ja asennustyö WinNovan ja SAMKin oppilaitosyhteistyöllä

Aurinkosähkö ja -lämpöjärjestelmät toteutetaan kohteissa ainutlaatuisella oppilaitosyhteistyöllä, jossa SAMKin opiskelijat hoitavat aurinkoenergiajärjestelmien suunnittelun ja WinNovan opiskelijat puolestaan vastaavat käytännön asennuksesta ja tarvittavasta logistiikasta. Oppilaitosten henkilökunnat antavat taustatukea tarvittaessa.

Pilottikäyttäjän kanssa on yhdessä suunniteltu kohteeseen sopivan kokoinen järjestelmä, komponenttien sijoittelu ja tilattavien järjestelmien kilpailutus. Jokaisesta kohteesta laaditaan suunnittelu- ja asennusdokumentaatio asennustiimin tueksi, josta selviää esimerkiksi järjestelmän koko, komponentit, komponenttien sijoittelu ja asennus ym.

Opiskelijat ovat jo ennen kohdeasennuksia tutustuneet kattotyöskentelyyn ja järjestelmän komponentteihin ja niiden asennukseen WinNovan koulun tiloihin rakennetun oppimisympäristön avulla. Lisäksi on järjestetty turvalliseen kattotyöskentelyyn liittyvä putoamissuojainkoulutus, johon myös henkilökuntaa osallistui.

 

Kustannukset

Pilottikotitaloudet maksavat itse asennettavan järjestelmän, mutta hanke kustantaa suunnittelun ja asennuksen. Tyypillisesti tämä on 25-30 % kokonaiskustannuksista.

Järjestelmiä on tulossa kevään aikana vielä Nakkilaan ja Huittisiin.

 

Lisätietoja

Hankkeen projektipäällikkö
Teemu Heikkinen
teemu.heikkinen(a)samk.fi
044 710 3289

Uusiutuvan energian teknologiset ratkaisut -tutkimusryhmän vetäjä
Meri Olenius
meri.olenius(a)samk.fi
044 710 3345

SOLARLEAP Satakunta hanke on rahoitettu pääosin (70 %) Euroopan aluekehitysrahastosta Satakuntaliiton hallinnoimana.

 

www.samk.fi/tutkimus     Lisätietoja hankkeesta       solarforum.fi/wp

 

 

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on 6300 opiskelijan ja yli 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Toimimme Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä.

SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tunkintoja neljällä eri osaamisalueella: hyvinvointi ja terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia sekä teknologia

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa harjoitetaan osaamisalueilla, ja se kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs