Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Koskisen Oy puhdistaa lastulevytehtaalta päässeet öljyt maaperästä

Hämeen ympäristökeskus

Koskisen Oy puhdistaa lastulevytehtaalta päässeet öljyt maaperästä

Julkaistu: 28.11.2008 klo 09:29
Julkaisija: Hämeen ympäristökeskus

Hämeen ympäristökeskus on antanut päätöksen Koskisen Oy:n Kärkölän lastulevytehtaan öljypäästöjen pilaaman maaperän puhdistamisesta. Lastulevytehtaan vanhan pinnoituslinjan hydraulisesta puristimesta on vuosien varrella valunut öljyä maaperään tehtaan alle paikallisesti pienelle alueelle.

Hämeen ympäristökeskus on antanut päätöksen Koskisen Oy:n Kärkölän lastulevytehtaan öljypäästöjen pilaaman maaperän puhdistamisesta. Lastulevytehtaan vanhan pinnoituslinjan hydraulisesta puristimesta on vuosien varrella valunut öljyä maaperään tehtaan alle paikallisesti pienelle alueelle. Öljyistä maata on noin 20 neliömetrin alueella arviolta muutamia kymmeniä kuutioita. Maaperä puhdistetaan vielä tämän vuoden aikana. Pilaantuneen maaperän tieltä joudutaan purkamaan betonirakenteita.

Hämeen ympäristökeskus edellyttää päätöksessään, että öljyinen maa kaivetaan pois ja toimitetaan käsittelylaitokseen, jolla on lupa käsitellä öljyllä pilaantuneita maamassoja. Ellei maaperää puhdisteta, se aiheuttaa riskin pohjavedelle ja haittaa alueen jatkokäyttöä. Puhdistustyön laatua valvotaan. Puhdistuksen lopuksi maaperän puhtaus varmistetaan maaperästä otettavilla näytteillä.

Lisätietoja

Diplomi-insinööri Olli Valo, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 685

Tiedotus

Riitta Turunen, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 680

Päätös (pdf-tiedosto, 45 kB)

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs