Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Korkein hallinto-oikeus on hylännyt luonnonsuojelupiirin valituksen Hartikkalan leimikon hakkuusuunnitelmista

Lappeenrannan kaupunki

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt luonnonsuojelupiirin valituksen Hartikkalan leimikon hakkuusuunnitelmista

Tiedote.
Julkaistu: 05.01.2016 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Korkein hallinto-oikeus on 29.12.2015 antamallaan päätöksellä hylännyt Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiiri ry:n valituksen, joka koski Lappeenrannan kaupungin omistaman leimikon hakkuusuunnitelmia Lappeenrannan Hartikkalan kylässä (Nuijamaa RN:o 2:11).

Luonnonsuojelupiiri valitti 10.11.2014 Korkeimpaan hallinto-oikeuteen Itä-Suomen hallinto-oikeuden 10.10.2014 tekemästä päätöksestä, jolla hylättiin luonnonsuojelupiirin valitus leimikon hakkuusuunnitelmista. 

Itä-Suomen hallinto-oikeuteen luonnonsuojelupiiri oli valittanut Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) 27.5.2013 tekemästä vastaavansisältöisestä päätöksestä. 

ELY-keskus ei löytänyt kyseisestä leimikosta liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkoja. Itä-Suomen hallinto-oikeus totesi, että liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikat ovat suhteellisen pienialaisia eikä metsänkäsittelyä ole syytä kieltää koko tilan laajuudelta siitä syystä, että kohde sisältyy liito-oravan elinalueenaan käyttämään laajempaan alueeseen.  

Sekä Itä-Suomen hallinto-oikeuden että ELY-keskuksen päätöksissä katsottiin, että metsänkäsittelyn salliminen kyseisessä leimikossa ei aiheuta liito-oravien lisääntymis- ja levähdyspaikkojen tuhoutumista. 

Korkeimmalle hallinto-oikeudelle tekemässään valituksessa luonnonsuojelupiiri vaati, että Itä-Suomen hallinto-oikeuden ja ELY-keskuksen päätökset kumotaan ja asia palautetaan ELY-keskukselle uudelleen käsiteltäväksi. 

Korkein hallinto-oikeus katsoo, ettei aiempien päätösten muuttamiseen ole perusteita. 

Lappeenrannan kaupungin metsätalouspäällikkö Risto Laukas arvioi, että noin kaksi ja puoli vuotta vieneiden valituskäsittelyjen aikana leimikon kuusikko on entisestään kuivunut ja kirjanpainajatuho levinnyt. Alustavasti hän arvioi kaupungin taloudellisten tappioiden kasvaneen huomattavasti, mutta lopullisten tappioiden määrä pystytään arvioimaan vasta, mikäli leimikko hakataan. 

– ELY-keskuksella on erittäin hyvä asiantuntemus tämänkaltaisissa metsänkäsittelyyn liittyvissä asioissa. Mielestäni on varsin poikkeuksellista, että ELY-keskuksen tarkasti perustellusta päätöksestä valitetaan, Laukas toteaa. 

LISÄTIETOJA

Lappeenrannan kaupunki
Metsätalouspäällikkö Risto Laukas
puh. 0400 257 165 (yhteydenottopyyntö tekstiviestillä tiistaina 5.1.2016)  

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs