Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kom med och arrangera jaktföreningarnas familjedag

Finlands viltcentral

Kom med och arrangera jaktföreningarnas familjedag

Pressmeddelande.
Publicerad: 18.01.2016 kl. 11:26
Utgivare: Finlands viltcentral

Finlands Jägarförbund och Finlands viltcentral utmanade jaktföreningarna att ordna en temadag för familjerna i området åren 2012 och 2014. Utmaningen är ikraft igen det här året, då familjedagen ordnas 13.8.2016. År 2012 svarade 225 föreningar på utmaningen och 2014 motsvarande 140 föreningar.

Nu är det dags igen att vid årsmöten fatta beslut om arrangerandet av en familjedag. Familjedagen är i år 13.8.2016. Vi uppmuntrar både de som tidigare år varit med och helt nya jaktvårdsföreningar samt Jägarförbundets distrikt att komma med och ordna en familjedag.

Positiv publicitet för jakten

Jägarna gör mycket frivilligarbete, som ofta inte framkommer för den stora allmänheten. Familjedagen är ett fint tillfälle att få positiv publicitet för jakten, då föreningar runtom i Finland på samma dag ordnar program för familjerna. Vi uppmanar alla att delta fastän man på området skulle ha ordnat många evenemang. En kampanj av en större grupp har alltid en större betydelse.

Det är lätt att ordna en familjedag

Att ordna en familjedag är ingen stor kraftansträngning. Ett bra alternativ är att bjuda in lokala invånare till jaktstugan eller någon annan lämplig plats 13.8.2016. Några skyldigheter att ordna program finns inte. Under dagens gång kan man till exempel grilla korv vid brasan, förevisa små viltvårdsarbeten eller jakthundar, pröva på skytte med luftvapen eller bekanta sig med en naturstig. Huvudsaken är att gästerna trivs och får bekanta sig med er förening och jakten.

Tidpunkten valdes så, att så många som möjligt skulle kunna delta i familjedagen. I augusti har redan skolorna börjat, och familjerna har återvänt från sina semesterresor. Jaktsäsongen är ändå inte som livligaste, och vädret är då ännu förhoppningsvis gynnsamt för en friluftsdag. Så som tidigare år lottar vi ut nyttiga priser bland de föreningar som deltagit i kampanjen. Om priserna informeras senare.

Anmäl ert deltagande

Man kan anmäla sig från och med 1.3.2016.

Efter familjedagen fyll i internetblanketten senast 24.8., så deltar ni i utlottningen av priserna. Blankett för ifyllning finns på adressen www.metsastajaliitto.fi/perhepaiva_palaute från och med den 15.8.2016. Om utmaningsdagen och resultaten av lotteriet berättar vi i Finlands Jägarförbunds tidning Jahti och Finlands viltcentrals Jägaren-tidningen.

Låt oss tillsammans verka för att jakten ökar välbefinnandet. Välkomna med!

Huvudsidan för Familjedagen

 

Tilläggsuppgifter:

Finlands Jägarförbund, järjestötiedottaja Kai Tikkunen
kai.tikkunen@metsastajaliitto.fi, 010 841 0056

 

Finlands viltcentral, Den nya jägarens tjänster, jaktchef Erkki Kiukas
erkki.kiukas@riista.fi, 029 431 2221

 

Finlands viltcentral är en självständig offentligrättslig inrättning som främjar en hållbar vilthushållning, stöder jaktvårdsföreningarnas verksamhet, ser till att viltpolitiken verkställs och svarar för de offentliga förvaltningsuppgifter som föreskrivs.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs