Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Koivuluodon venesataman rakentamistyöt aloitetaan

Koivuluodon venesataman rakentamistyöt aloitetaan

Julkaistu: 11.12.2008 klo 09:15
Julkaisija:

Lapin ympäristökeskus aloittaa Koivuluodon venesataman rakentamistyöt yhteistyössä Tornion kaupungin kanssa. Koivuluodon venesatama korvaa Räyhän ja Puotikarin venesatamat, jotka poistuvat käytöstä Outokummun terästehtaan laajentumisen yhteydessä.

Lapin ympäristökeskus aloittaa Koivuluodon venesataman rakentamistyöt yhteistyössä Tornion kaupungin kanssa. Koivuluodon venesatama korvaa Räyhän ja Puotikarin venesatamat, jotka poistuvat käytöstä Outokummun terästehtaan laajentumisen yhteydessä.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 1 413 000 euroa, josta Euroopan aluekehitysrahaston osuus on 706 500 euroa, ympäristöministeriön osuus 323 250 euroa ja Tornion kaupungin osuus 323 250 euroa.

Hankkeen tavoitteena on parantaa veneilymahdollisuuksia Tornion kaupungin edustan merialueella rakentamalla uusi venesatama Koivuluodonletolle nykyisen Leton venesataman viereen. Venepaikkojen kysyntä on viime vuosina kasvanut, joten uuden sataman tarve on suuri. Leton kalasatama ja Koivuluodon venesatama tulevat yhdessä muodostamaan Koivuluodonleton veneilykeskuksen.

Sataman rakentaminen sisältää sataman suuosan ja uuden sataman ruoppauksen sekä aallonmurtajan ja teiden rakentamisen. Leton kalasataman tuloväylä yhdistetään uuden venesataman tuloväylään ruoppaamalla. Kalasataman eteläinen aallonmurtaja tulee yhteiseksi aallonmurtajaksi molempiin satamiin. Uuteen satamaan rakennetaan aallonmurtaja, 32 telarantapaikkaa, 99 laituripaikkaa, veneenlaskupaikka, lastauslaituri, septitankki, vesijohdot, valaistus ja mastonosturi.

Töiden valmistuttua Lapin ympäristökeskus luovuttaa rakenteet Tornion kaupungille, joka vastaa valmiiden rakenteiden hoidosta ja kunnossapidosta.

Maanrakennustyöt, lastauslaituri, veneenlaskuluiska ja telarantapaikat tehdään talven 2008-2009 aikana. Kesällä 2009 tehdään urakkaan liittyviä muotoilu- ja viimeistelytöitä.

Ponttoonilaiturit asennetaan syksyllä 2009 ja lopulliset viimeistelytyöt tehdään kesän 2010 aikana.

Lapin ympäristökeskus on kilpailuttanut rakennusurakoitsijat ja laitureiden toimittajat.

Rakennusurakoitsijaksi on valittu Maansiirtoliike Kyösti Kaihu Oy Torniosta ja laitureiden toimittajaksi on valittu Reittitiimi Oy Virroilta / Laakson Laiturit Oy Vammalasta.

Lisätietoja

Rakennuspäällikkö Kauko Haikola, Lapin ympäristökeskus,
puh. 0400 394 762

Tekninen johtaja Markus Kannala, Tornion kaupunki, puh. 040 583 5980

 

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs