Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Klaus Töpfer osallistuu pohdintaan kestävästä kehityksestä Helsingissä

Suomen luonnonsuojeluliitto

Klaus Töpfer osallistuu pohdintaan kestävästä kehityksestä Helsingissä

Tiedote.
Julkaistu: 25.04.2013 klo 14:10
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

YK:n ympäristöohjelman UNEP:n edellinen pääjohtaja Klaus Töpfer osallistuu 29.4. Helsingissä keskusteluun kestävästä kehityksestä. Suomen luonnonsuojeluliiton koolle kutsumassa seminaarissa pohditaan haastavaan sävyyn, onko kestävä kehitys tulevaisuuden suunta vai ainoastaan kaiku menneisyydestä.

"Kestävän kehityksen käsite on kadottanut merkitystään keskustelussa yhteisestä tulevaisuudestamme. Elintärkeä termi kaipaa terävöitystä. Mistä vähintään puhumme, kun puhumme kestävästä kehityksestä? Eikö kestävä kehitys tulisi lopulta sisällyttää kaikkeen ammatilliseen, taloudelliseen ja poliittiseen toimintaan, eikä vain koristella sillä suunnitelmia ja raportteja?" kysyy suojelupäällikkö Jouni Nissinen Suomen luonnonsuojeluliitosta.

Professori Töpfer vie viestiä kestävästä kehityksestä ja luonnonvarojen käytöstä myös saman päivän aamuna Suomen kestävän kaivannaisteollisuuden toimintaohjelman julkistamisfoorumille, jonka pääministeri Katainen on kutsunut koolle Finlandia-talolle. Näin yleinen pohdinta kestävästä kehityksestä yhdistyy suomalaisia puhuttavaan kaivoskeskusteluun.

Klaus Töpfer johtaa tällä hetkellä saksalaista IASS-instituuttia (Institute for Advanced Sustainability Studies). Hän on tehnyt pitkän uran YK:ssa ja kestävän kehityksen parissa. UNEP:n johdossa hän toimi vuosina 1998-2006.

Luonnonsuojeluliiton seminaarin toisena pääalustajana on kansainvälisen Stakeholder Forum for a Sustainable Future -järjestön johtaja Farooq Ullah. Hän kertoo kestävän kehityksen suunnasta viime kesänä pidetyn Rio+20 -kokouksen jälkeen.

Kestävän kehityksen seminaari järjestetään Helsingin yliopiston Porthaniassa maanantaina 29.4.2013 klo 13-16.15 (os. Porthania III, Yliopistonkatu 3, Helsinki. ).

Seminaarin järjestää Suomen luonnonsuojeluliitto (SLL) yhteistyössä Suomen ympäristöopiston (SYKLI) kanssa. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.

 

Lisätietoja:

Seminaarin päivittyvä ohjelma: www.sll.fi/mita-rion-jalkeen

Riikka Kinnunen, projektisihteeri, puh. 041 774 0612, riikka.kinnunen@sll.fi

Jouni Nissinen, suojelupäällikkö, puh. 040 828 1881, jouni.nissinen@sll.fi (myös puhujien haastattelupyynnöt)

 

--

Matti Nieminen, viestintäpäällikkö, Suomen luonnonsuojeluliitto
puh. 050-050-564 2283, etunimi.sukunimi@sll.fi, www.sll.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs