Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kilpisjärven luontokeskuksen keväässä tuulahduksia Kilpisjärven historiasta, villiyrteistä ja ahmasta

Metsähallitus

Kilpisjärven luontokeskuksen keväässä tuulahduksia Kilpisjärven historiasta, villiyrteistä ja ahmasta

Tiedote.
Julkaistu: 12.04.2016 klo 07:47
Julkaisija: Metsähallitus

Kilpisjärven luontokeskuksella tapahtuu keväällä monenlaista. Luontokeskus on ottanut ohjelmistoonsa luontoillat, joita pidetään keväällä 2016 aina tiistaisin toukokuulle asti. Luontokeskuksen näyttely Skandien laidalla on saanut rinnalleen pienimuotoisen vaihtuvan näyttelyn, joka tämän kevään ajan koostuu Toivo Kalliomäen valokuvista. Luontokeskus osallistuu myös tämän vuoden kuluessa Ylen linnunpönttö-talkoisiin ja tulossa on siis yksiöiden rakentamista!

 

Luontoillat tiistaisin klo 18-19

Tänään 12.4. luontoilta on varattu Riikka Holopaiselle, joka kertoo suurtunturien villiyrteistä. Viikon päästä 19.4. Leena Valkeapää valottaa tuulen merkitystä porosaamelaisessa elinpiirissä. Tiistaina 26.4. pääsemme Metsähallituksen ylitarkastaja Tuomo Ollilan kanssa tutustumaan ahman elämään tunturialueella.

 

Luontokeskuksen näyttelyt

Kilpisjärven luontokeskuksen perusnäyttely Skandien laidalla kertoo kattavasti alueen luonnosta ja elinoloista. Yksi seinämä esittelee paikallista elämää. Kevään ajan luontokeskuksessa on myös esillä Toivo Kalliomäen kuvaama ja lahjoittama Kilpisjärven huhtikuu 1975-1978 –valokuvanäyttely. Kalliomäen mustavalkoiset valokuvat henkivät 1970-luvun Kilpisjärveä!

 

Pönttöjä pönttöjä

Luontokeskus osallistuu myös Ylen pönttötalkoisiin. Tietoa pönttöjen rakenteluajankohdasta lisää kevään kuluessa!

 

Lisätietoa 

http://www.luontoon.fi/kilpisjarvenluontokeskus

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat. 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs