Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kiertotalouden väyläopinnot käyntiin Lahden ammattikorkeakoulussa

Lahden ammattikorkeakoulu

Kiertotalouden väyläopinnot käyntiin Lahden ammattikorkeakoulussa

Tiedote.
Julkaistu: 15.09.2016 klo 16:18
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Kiertotaloudessa pyritään maksimoimaan tuotteiden ja materiaalien, sekä niiden arvon, kierto taloudessa mahdollisimman kauan. Tuotanto ja kulutus pyritään tekemään mahdollisimman vähällä kulutuksella ja hukkaprosentilla. Esimerkiksi laitteiden huoltaminen, uudelleenkäyttö ja materiaalien uusiokäyttö ovat kiertotalouden ratkaisuja.

Kiertotalouden ratkaisut ovat yksi tukijalka Lahden kasvumallissa. Siksi Lahden ammattikorkeakoulun (LAMK) opettaja- ja tki-henkilöstön voimin ideoitiin ja suunniteltiin nyt käynnistyvät kiertotalouden väyläopinnot. Kiertotalous vaatii eri alojen yhteistyötä ja se tarjoaa monialaiselle opiskelijaryhmälle loistavan mahdollisuuden lähteä kehittämään aihealueeseen liittyviä ratkaisuja. Mukaan tarvitaan niin insinööri-, tradenomi- kuin muotoilijaopiskelijoitakin.

Väyläopinnot ovat ”LAMKilainen malli”, jossa opiskelijat kaikilta eri aloilta voivat valita oman erikoistumisensa ja osaamisensa tueksi joko palvelumuotoilun, kiertotalouden ja yrittäjyyden teemojen ympärille keskittyvät opinnot. Kiertotalousväylä käynnistetään syksyllä 2016 ensimmäistä kertaa. Kiertotalouden väyläopintojen ensimmäisessä moduulissa (laajuus 15 op) opitaan kiertotalouden perusteita, joita sovelletaan aidoissa kehittämishankkeissa. Ensimmäiseen porukkaan mukaan lähtee yli 50 muotoilun, liiketalouden ja tekniikan alan opiskelijaa.

Kiertotalouden väyläopintojen avajaiset järjestettiin torstaina 15.9.2016 klo 8:45 – 14:00 NiemiCampuksella, Aalto-Auditoriossa osoitteessa Niemenkatu 73, Lahti. Avajaisten ohjelma oli:

8:45 -9:00 Silja Kostia, LAMK/Tekniikka: Avauspuheenvuoro
9:00 – 9:30 Heikki Sorasahi, SITRA: Kiertotalouden Mahdollisuudet Suomelle ja globaali katsaus
9:30 – 10:15 Timo Permanto, Lahden kaupunki: Lahti ja kiertotalous
FISU-hankkeen Projektiaiheet/Boot Camp-esittely 
10:15 – 10:30 Tauko
10:30 – 11:00 Heikki Marttila, UPM Plywood: Vaneriteollisuus ja Kiertotalous, UPM Sidestream/ Boot Camp - esittely 11:00 – 11:30 Mirja Kälviäinen, LAMK: Käyttäjälähtöisyys kiertotaloudessa
11:30 – 12:15 Vesa Damski, LAMK: Redesign Rehoming ja materiaalikirjasto, projektiaiheiden/Boot Camp-esittelyt
12:15 – 13:00 Ruokatauko
13:00-14:00 Pia Haapea, LAMK: Miten jatketaan? Ohjeistusta. TILA : MB209/210

Lahden kaupungin, UPM Plywoodin ja LAMKin edustajat esittivät myös opiskelijoille suunnattujen kehittämisprojektien aiheita, joita nämä monialaiset opiskelijatiimit ratkovat syksyn aikana. Kaikki kehittämistehtävät käynnistyvät ns. BootCampeilla, joissa opiskelijat lähtevät innovoimaan kehittämisideoita annettuihin haasteisiin. Aikaa tähän ensimmäiseen vaiheeseen on varattu 24 tuntia.

Lisätietoja: yliopettaja Pia Haapea, puh. 044 708 1831

Lahden ammattikorkeakoulu on tutkiva, kehittävä ja oivaltava korkeakoulu. LAMKissa voi opiskella liiketaloutta, matkailua, tekniikkaa, sosiaali- ja terveysalaa sekä muotoilua ja media-alaa.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs