Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Keskimaan jätehuoltouudistus vähentää päästöjä ja lisää kierrätystä

Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaan jätehuoltouudistus vähentää päästöjä ja lisää kierrätystä

Tiedote.
Julkaistu: 19.04.2013 klo 14:09
Julkaisija: Osuuskauppa Keskimaa

                                                          Lehdistötiedote 19.4.2013

 

Keskimaa uudistaa jätehuoltoaan ja on ryhtynyt toimenpiteisiin, joilla tavoitellaan osuuskunnassa kertyvän jätteen sataprosenttista kierrätysastetta.

 

– Tavoitteena on, että vuoteen 2016 mennessä Keskimaan toiminnasta ei kerry lainkaan kaatopaikalle menevää jätettä vaan kaikki kertyvä jäte ohjataan hyötykäyttöön tai kierrätykseen. Tällä hetkellä kierrätysasteemme on 85–90%, Keskimaan kiinteistöjohtaja Matti Vihinen kertoo.

Osana Keskimaan jätehuollon uudistusta pyritään toimipaikoissa kertyvän jätteen määrää vähentämään raportoinnin tehostamisella. Sale-ryhmäpäällikkö Jarno Minkkinen kertoo, että Keskimaan eri toimipaikkojen jätteenmuodostusta ryhdytään seuraamaan entistäkin tarkemmin, jotta parhaat toimintatavat voidaan monistaa kaikkiin toimipaikkoihin. Näin syntyvän jätteen määrää ja jätekuljetuksia kyetään vähentämään. Samalla myös jätehuollon kustannukset pienenevät merkittävästi.

Lisäksi Keskimaa aloittaa jätteistä syntyvien hiilidioksidipäästöjen laskennan, jonka avulla CO2-päästöjä pyritään vähentämään. Käytännön toimenpiteitä CO2-päästöjen alentamiseen ovat muun muassa jäteastioiden tyhjennysrytmien optimoiminen, jolloin kuljetuksesta aiheutuvia päästöjä pyritään minimoimaan. Yhtenä kehittämisen kohteena on myös ruokahävikin vähentäminen, joka osaltaan tulee vähentämään CO2-päästöjä, kun tavoitteeseen päästään.

– Tavoitteiden saavuttamiseksi Keskimaa on sopinut jätehuollon keskittämisestä Lassila & Tikanojalle. Haimme yhteistyökumppania, jolla on parhaat edellytykset kehittää jätehuoltoa tavoitteidemme saavuttamiseksi, Vihinen toteaa.

Sopimus astui voimaan 1.4.2013 alkaen.

Jätehuollon keskittäminen aiheuttaa muutoksia Keskimaan sopimuksiin muiden jätehuollon kumppaneiden kanssa. Osa nykyisistä kumppaniyrityksistä jatkaa yhteistyötä Keskimaan kanssa Lassila & Tikanojan välityksellä. Valitettavasti Keskimaan yhteistyö päättyy joidenkin yrittäjien kanssa.

Osasyy jätehuollon keskittämiseen on jätelain muutokset. Jätehuollon kehittäminen yhden kumppanin kanssa mahdollistaa sen, että Keskimaa pystyy tehokkaimmin mukauttamaan toimintaansa lain vaatimuksien mukaan ja toteuttamaan yhteiskuntavastuuta myös jätehuollon osalta.

Lisätietoja
Kiinteistöjohtaja Matti Vihinen, 010 767 3020, 050 502 5252
Sale-ryhmäpäällikkö Jarno Minkkinen, 010 767 3039, 050 321 2631

Keskimaa Osk on vähittäiskauppaa sekä matkailu- ja ravitsemiskauppaa ja liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 700 miljoonan euron vuosimyynnillään. Asiakasomistajia on yli 112 000. Keskimaa työllistää noin 2000 keskisuomalaista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs