Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kesän 2014 Ruisrockiin osallistuvat yritykset koekaniineina kun Innocamp-leiri käynnistyy

Turun ammattikorkeakoulu

Kesän 2014 Ruisrockiin osallistuvat yritykset koekaniineina kun Innocamp-leiri käynnistyy

Tiedote.
Julkaistu: 23.04.2014 klo 10:33
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

 

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat keksivät yrityksille säästöä ja jätteistä uusiokäyttöä Innocamp-leirillä

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat ympäristöteknologiasta kauneudenhoitoalaan on haastettu ideoimaan erilaisiin massatapahtumiin osallistuvien yritysten resurssien tehokkaampaa käyttöä. Huhtikuun lopussa opiskelijat työstävät teemoja viikonlopun yli kestävällä Innocamp-leirillä, minkä jälkeen he esittävät kehittämisideansa yhteistyöyrityksille.

Mukana resurssitehokkuuttaan kehittämässä ovat mm. Ruisrockiin osallistuvat yritykset: Cloetta Turusta, Painotalo Painola Kaarinasta ja Kataja Event Järvenpäästä.

 

Resurssien tehokkaampi käyttö tuottaa yrityksille kustannussäästöjä ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Samalla säästetään luonnonvaroja. Opiskelijoille on annettu tehtäväksi ideoida esimerkiksi sitä, voivatko mukana olevat yritykset säästää energiaa, vettä tai muuta materiaalia tai voiko yritysten jätteille löytää hyödyntämismahdollisuuksia vaikka uuden tuotteen muodossa. 

- Resurssitehokkuus erityisesti on teema, jossa opiskelijoiden innovaatiopotentiaali kannattaa hyödyntää, sillä mahdollisuuksia on valtavasti, kertoo Turun ammattikorkeakoulun projektipäällikkö Henna Knuutila.

 

Innocamp-leirillä opiskelijat työskentelevät viikonlopun yli heille annetun teeman kanssa.

Leirin aikana opiskelijat purkavat ajatuksiaan ryhmäkohtaisissa blogeissa, jotka ovat avoimesti luettavana osoitteessa http://www.leaninno.fi/innocamp/

 

Inno58 toimii

-  Konsepti on osoittautunut hyväksi keinoksi saada opiskelijoiden innovaatiovoima käyttöön, kertoo Inno58-konseptin kehittänyt lehtori Timo Linnossuo Turun ammattikorkeakoulusta. Tarkoituksena on, että opiskelijat veisivät kehittämänsä ratkaisut käytäntöön yrityksissä harjoittelijana esimerkiksi kesän aikana tai syksyllä alkavissa LeanInno-koulutuksissa.

Innocamp-leiri alkaa perjantaina 25.4. klo 21 ja päättyy sunnuntaina 27.4.2014 kello 16.

Leiri järjestetään Turun Kakskerrassa Harjattulan kartanossa. Toivotamme tiedotusvälineet tervetulleiksi seuraamaan opiskelijoiden työskentelyä.

Haastatteluja ja kuvaamista varten pyydämme olemaan yhteydessä Henna Knuutilaan, puh. 040 355 0827.

 

Tavoitteena ammattikorkeakoulujen entistä tiiviimpi yhteistyö

Leirillä työskentelee yhteensä viisi opiskelijaryhmää. Opiskelijat ovat Turun, Satakunnan, Jyväskylän ja Lahden ammattikorkeakoulusta. Innocampin kaltaiset uudet opiskelu- ja innovointitavat ovat keinoja, joilla pk-yritykset voivat hyödyntää opiskelijoiden kekseliäisyyttä resurssitehokkuustyössään.

-  Kun usean eri ammattikorkeakoulun opiskelijat työskentelevät yhdessä, voidaan löytää aidosti uusia liiketoimintamahdollisuuksia, kertoo projektipäällikkö Piia Nurmi Turun ammattikorkeakoulusta.

Turun ammattikorkeakoulun tavoitteena on tehdä Innocampista jokavuotinen yritysten ja koulujen välinen yhteistyön muoto. "Opiskelijoista voimavara pk-yritysten resurssitehokkuuden kehittämiseen" on osa Suomen itsenäisyyden juhlarahaston rahoittamaa Resurssivirrat haltuun -hanketta. Kumppanit ovat Turun ammattikorkeakoulu, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Lahden kaupunki. Hankeaika jatkuu tämän vuoden loppuun.

 

Lisätiedot ja tiedustelut Innocamp-leiristä:

Projektipäällikkö Henna Knuutila
Tekniikka- ympäristö ja talous -tulosalue
puh. 040355 0827, henna.knuutila@turkuamk.fi

 

Projektipäällikkö Piia Nurmi
Tekniikka- ympäristö ja talous -tulosalue
puh. 0403550931, piia.nurmi@turkuamk.fi

 

Lehtori Timo Linnossuo
Liiketalous, ICT ja bioalat -tulosalue
puh. 0449074561, timo.linnossuo@turkuamk.fi

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs