Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Kerro miten valmis olet tekemään kestäviä valintoja kuluttajana

Maa- ja metsätalousministeriö

Kerro miten valmis olet tekemään kestäviä valintoja kuluttajana

Tiedote.
Julkaistu: 18.01.2013 klo 10:39
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Suunnittelet lomamatkaa, suuntaatko ekomatkalle lähiluontoon vai kaukomatkalle etelän lämpöön? Mikä saisi sinut valitsemaan toisin?

Haluaisitko tietää ostamiesi tuotteiden hiilijalanjäljen? Vaikuttaako valintoihisi enemmän alhainen hinta vai alhainen hiilijalanjälki?

Uskotko, että biotalous synnyttää Suomeen tulevaisuudessa uusia työpaikkoja? Suosittelisitko ystävillesi tai lapsillesi, että he hakeutuisivat opiskelemaan alaa?

Suomelle laaditaan parhaillaan kansallista strategiaa biotalouden edistämiseksi. Se on tarkoitus viedä valtioneuvostoon hyväksyttäväksi keväällä 2013. Toivomme, että avoimen verkkokeskustelun avulla saamme kuluttajalähtöisiä näkemyksiä biotalouteen liittyvistä valinnoista ja laajemminkin näkemyksiä biotalouden mahdollisuuksista ja edistämiskeinoista.

Biotalouteen liittyvä keskustelu on avoinna verkossa 17.1.–12.2.2013 valtionhallinnon Otakantaa -palvelussa osoitteessa http://www.otakantaa.fi/fi-FI/Hankkeet/Suomeen_biotalousstrategia.

Biotaloudella tarkoitetaan taloutta, joka käyttää biologisia luonnonvaroja ravinnon, tuotteiden, energian ja palveluiden tuottamiseen. Biotalous pyrkii vähentämään riippuvuutta fossiilisesta energiasta, ehkäisemään ekosysteemien köyhtymistä sekä edistämään talouskehitystä ja luomaan uusia työpaikkoja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Biotaloustrategian valmistelun etenemistä voit seurata osoitteessa http://www.biotalous.fi/. Hankkeen verkkosivuilta löydät muun muassa pidettyjen ja tulevien työpajojen materiaalit. Voit myös lukea ja kommentoida asiantuntijoiden näkemyksiä siitä, mitä biotalouteen kuuluu ja miltä Suomen kestävä tulevaisuus voisi näyttää.

Lisätiedot:

apulaisosastopäällikkö Liisa Saarenmaa, MMM, puh. 029 516 2429
teollisuusneuvos Petri Lehto, TEM, puh. 050 387 8068
ylitarkastaja Merja Saarnilehto, YM, puh. 040 023 2763


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs